Mit hogy kell takarítani?
Mármint szőnyeg meg ilyenek... karácsonyi takarítást csinálok, csak nemtom hogy mit hogy és mivel...
14/L
Én mindig igy tajaritok:Összeszedem az összes szennyes edöänyt,elmosogatom öket.Maradékot a kukàba öntöm.Aztàn a nappaliban összeszedem az összes szennyes ruhàt,meg a hàloszobàkban.Beinditom a mosogépet.Mig a mosogép forog,addig leszedem a függönyöket is,lepucolom az ablakokat.
A wc-t kisurolom,a fürdö kàdat ugyszintén szivaccsal,és àltalàban domestossal.Ha nem birod a szagàt,szàjmaszkot hasznàlhatsz.
Lecserélem a hàloszobàkban az összes àgynemühuzatot,azokat is viszem a mosogéphez.
Letörlöm a szekrényeket butoràpoloval,kiszellöztetek.Kukàt leviszem.
Leporhàlozom a szobàk sarkait.
Aztàn lepucolom a gàztüzhelyet is,és a lefolyot.
A végén porszivozok(a kanapét és a matracokat is),majd a padlt.És nagyon forro vizzel felmsosok,a végén egy illatgyertyàt meggyujtok.Ekkorra màr csak teregetnem kell.Szoval nàlam igy néz ki.
Padlot felmoshatod szintén domestossal,az jol fertötlenit.
Én először rendet szoktam rakni, hogy ne legyen teljes káosz (a konyhában ugye a mosogatás is beleszámít).
Lehúzom az ágyneműt, mert az ugye eléggé szöszöl, így takarítás előtt érdemes megcsinálni.
Szedd le a függönyt, mire végzel a takarítással, addigra kimossa a gép.
Porszívózz fel, én a polcokat is porszívózni szoktam, van az a kis kefés fej, azzal.
Ha nagyon precíz akarsz lenni, nedves ruhával is áttörölheted a polcokat utánna, vagy bútorápolóval.
Törölj fel, ha parketta, járólap, pvc van.
Tedd fel a föggünyöket.
Locsold meg a virágokat.
Kész vagy!
És tényleg a fürdőt, wc-t kihagytam, azok eléggé macerásak. Fertőtlenítővel a wc csészét, ülőkét le szoktam törölni én a Flóraszeptet szeretem.
A fürdőben meg a vízkőtelenítésen van a hangsúly, csempe, kád, mosdókagyló.
Törölközö csere.
Konyhában is a csempét át lehet törölni.
Majdhogynem se vége, se hossza.
Ugye a szennyestartód is tele lett, akkor a mosást is be kell iktatni.
Jó munkát és kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!