Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mit hogy kell takarítani?

Mit hogy kell takarítani?

Figyelt kérdés

Mármint szőnyeg meg ilyenek... karácsonyi takarítást csinálok, csak nemtom hogy mit hogy és mivel...

14/L

2009. dec. 12. 12:01
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Fentről lefelé. Először a függönyöket szedd le, rakd be a gépbe, Aztán én portörlök mindent, lekezelem a bútorokat, utána mindent felporszívózok, majd felmosok. Addogra kész a függöny mehet vissza a helyére, a mosógépbe pedig a fürdőszoba szőnyegek.
2009. dec. 12. 12:12
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig igy tajaritok:Összeszedem az összes szennyes edöänyt,elmosogatom öket.Maradékot a kukàba öntöm.Aztàn a nappaliban összeszedem az összes szennyes ruhàt,meg a hàloszobàkban.Beinditom a mosogépet.Mig a mosogép forog,addig leszedem a függönyöket is,lepucolom az ablakokat.

A wc-t kisurolom,a fürdö kàdat ugyszintén szivaccsal,és àltalàban domestossal.Ha nem birod a szagàt,szàjmaszkot hasznàlhatsz.

Lecserélem a hàloszobàkban az összes àgynemühuzatot,azokat is viszem a mosogéphez.

Letörlöm a szekrényeket butoràpoloval,kiszellöztetek.Kukàt leviszem.

Leporhàlozom a szobàk sarkait.

Aztàn lepucolom a gàztüzhelyet is,és a lefolyot.

A végén porszivozok(a kanapét és a matracokat is),majd a padlt.És nagyon forro vizzel felmsosok,a végén egy illatgyertyàt meggyujtok.Ekkorra màr csak teregetnem kell.Szoval nàlam igy néz ki.

Padlot felmoshatod szintén domestossal,az jol fertötlenit.

2009. dec. 12. 12:32
 3/4 anonim ***** válasza:

Én először rendet szoktam rakni, hogy ne legyen teljes káosz (a konyhában ugye a mosogatás is beleszámít).

Lehúzom az ágyneműt, mert az ugye eléggé szöszöl, így takarítás előtt érdemes megcsinálni.

Szedd le a függönyt, mire végzel a takarítással, addigra kimossa a gép.

Porszívózz fel, én a polcokat is porszívózni szoktam, van az a kis kefés fej, azzal.

Ha nagyon precíz akarsz lenni, nedves ruhával is áttörölheted a polcokat utánna, vagy bútorápolóval.

Törölj fel, ha parketta, járólap, pvc van.

Tedd fel a föggünyöket.

Locsold meg a virágokat.

Kész vagy!

2009. dec. 13. 12:28
 4/4 anonim ***** válasza:

És tényleg a fürdőt, wc-t kihagytam, azok eléggé macerásak. Fertőtlenítővel a wc csészét, ülőkét le szoktam törölni én a Flóraszeptet szeretem.

A fürdőben meg a vízkőtelenítésen van a hangsúly, csempe, kád, mosdókagyló.

Törölközö csere.

Konyhában is a csempét át lehet törölni.

Majdhogynem se vége, se hossza.

Ugye a szennyestartód is tele lett, akkor a mosást is be kell iktatni.

Jó munkát és kitartást!

2009. dec. 13. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!