Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Világoskék farmergatyát hogy...

Világoskék farmergatyát hogy lehetne egy árnyalattal még világosabbá tenni?

Figyelt kérdés

Beáztassam hipós vízbe?

Attól egyenletesen fakul? Nem lesz foltos?

Mennyi hipót tegyek mennyi vízhez?

Mennyi ideig áztassam?

Van esetleg valami más módszer is erre?

2009. dec. 9. 10:56
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Az van ráírva a címkéjére, hogy 100% pamut. És még az is, hogy 40 fokon mossam.

Én 90-re nem merem betenni, de most beáztattam olyan forró vízbe, ami csak kijön a csapon és háromszoros mennyiségű Cloroxot tettem hozzá.

Ha ettől sem lesz világosabb, akkor feladom!

2010. jan. 13. 20:00
 12/14 A kérdező kommentje:

Na!

Egész éjjel hagytam ázni a farmert a 3-szoros töménységű forró Cloroxos vízben.

Reggelre már arra is fel voltam készülve, hogy teljesen fehér gatyát gyártottam. Egyébént ez sem lett volna baj.

Az eredmény: semmi!

Ugyan olyan mint volt, semmi változás. Még egy árnyalattal sem lett világosabb.

Nem tudom miből van ez a gatya és mivel színezték, de nagyon úgy tűnik, hogy semmivel nem lehet kifakítani. :(

2010. jan. 14. 09:30
 13/14 A kérdező kommentje:
Most, hogy megszáradt és utcán napfényben is láttam, mintha egy kicsit világosabb lenne egy árnyalattal. Lehet, hogy még párszor meg kéne ismételnem a kezelést.
2010. jan. 15. 15:48
 14/14 anonim ***** válasza:
Túl sokszor ne cloroxozd, mert meggyengíti az anyagot. Szerintem 60 fokon a gépben nyugodtan átmoshatod még egyszer fehérítővel, de ha akkor sem lesz eredmény, akkor többször ne próbálkozz.
2010. jan. 16. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!