Tartályos kávéfőzőt hogyan érdemes tisztítani, vízkőtleníteni?
Van egy Szarvasi kávéfőzőnk, amibe minden főzéskor a tetején be kell önteni a vizet, majd szépen lejön a kávé. Ezt úgy szoktam tisztítani, hogy ecetet öntök bele, hagyom ázni, majd átfőzöm, aztán még néhányszor tiszta vízzel és ez nagyon jól leszedi a vízkövet.
Most kaptunk egy olyan kávéfőzőt, aminek külön víztartálya van, abba töltesz egyszerre egy csomó vizet és egy csövön keresztül annyi vizet szív fel, amennyi éppen kell neki a kávéhoz. Ezt elég pár naponta utántölteni.
Ez akkor hogyan tisztítsam? Ha ecetet öntök bele, akkor az a víztartályt tisztítja, nem a gépet. A vizet meg akkor szívja fel, amikor a kávét csinálja, tehát nem ázik a gép benne.
Hogyan fogjak neki?
Felesleges ennyire bonyolítania dolgot .Átfőzöd az ecetet rajt 2-3 x Átöblítésre már felforralt vizet használj.
A továbbiakban is csak felforraltat.A vízkő már 60 foknál kicsapódik .
Én nem pusztán lokálpatriótizmusból vettem szarvasit, hanem mert jó, elnyűhetetlen és 30 év múlva is van hozzá alkatrész fillérekért.
Ha szívja a vizet akkor az ecetet is felszippantja. A gond, hogy nem ártana neki pár perc az oldásra, mert az, hogy gyorsan átdesztillálódik rajta, az nem túl hatásos.
nekem is ilyenem van. csak annyi vizet teszek bele, amennyit azonnal fel is használok.
néha ecettel átfőzöm, és a leszedhető részeket elmosom. ennél több nem is kell neki.
Nem darálja, kb ilyen:
Sajnos dokumentációt nem kaptunk hozzá, csak a gépet magát, ajándék volt, a tulaj vett egy komolyabbat. Úgy egyébként finom kávét főz, csak tényleg nem szeretném, ha túlságosan elhasználódna nálam, karbantartást azért gondolom igényelne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!