Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Zuhanytálcát lehet takarítani...

Zuhanytálcát lehet takarítani sósavval?

Figyelt kérdés
vett házban elég foltos a zuhanytálca és eddig semmivel sem tudtam letakarítani. most olvastam, hogy sósavval a wc-ből is le lehet szedni a víz meg hugykövet (majd próbálom), de nem tudom, hogy ez működhet-e zuhanytálcán is. Mármint gondolom a foltokat felszedi, csak nem tudom, hogy felszed-e mást is, azt nehogy elrontsam vele az egész zuhanytálcát.
2014. jan. 29. 11:45
 1/8 anonim ***** válasza:
inkább vízkő oldóval kezdd, ne sósavval
2014. jan. 29. 11:53
 2/8 anonim ***** válasza:

a zuhanytálca anyaga határozza meg!

tűzzománc védelmű tálcáknál, nem alkalmazható a sav, ugyan úgy ahogy az ilyen kádaknál sem.

az akril, műa, fajansz-ból készülteknél használhatod.

2014. jan. 29. 12:15
 3/8 A kérdező kommentje:
és az anyagát honnn tudom helyesen megtippelni?
2014. jan. 30. 08:48
 4/8 anonim ***** válasza:
A tűzzománcos tálcák általában vaslemezből készülnek, amit fog a mágnes. A többi tálcaanyagot (akril, műanyag, fajansz) nem fogja a mágnes.
2014. jan. 30. 11:11
 5/8 A kérdező kommentje:
ügyes, én is erre gondoltam, csak nem tudom milyen vastag rajta a zománcréteg, fogja-e a mágnes, de kipróbálom, márcsak mágnest kell keresnem otthon
2014. jan. 31. 09:01
 6/8 A kérdező kommentje:
kipróbálva hűtőmágnessel és nem vonzza, de mondjuk a csapot sem, arra pedig nem önteném
2014. febr. 7. 12:44
 7/8 anonim ***** válasza:
mivel a csaptelepek rézből készülnek, (felületük krómozva) ezért nem "ragad" a mágnes hozzá (nem mágnesezhető - ugyanúgy mint a többi színesfém sem)
2014. febr. 7. 14:18
 8/8 A kérdező kommentje:
mindegy a lényeg, hogy megcisnáltam és pörfektül leszedte és nem károsodott semmi (egyenlőre)
2014. febr. 10. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!