Ha mindent kifordítva mosok, nm lesz soha bolyhos?
Figyelt kérdés
Ezt hallottam valahol valakitől, hogy kifordítva kell mosni mindent, és akkor nem lesznek bolyhosak. Ez igaz? És soha nem lesznek bolyhosak a ruhák, vagy csak nem olyan hamar, mintha színén mosnám? És úgy is ugyanolyan tisztán kimossa a gép?
Nagyon köszönöm.
2014. jan. 9. 12:40
1/5 Imola Ágnes válasza:
A ruha használat alatt bolyhosodik a legtöbbet, és nem mosás alatt. Ha megfigyeled minden ruha bolyhosabb ott, ahol nagyobb surlódásnak van kitéve: pl az újja, a karok alatt, oldalt, ahogyan mellette lóbálod a kezed, gallárnál, ahol súrlódik a nyakkal. Ha kifordítva mosod, akkor is bolyhos lesz, csak lassabban.
2/5 A kérdező kommentje:
De akkor a nadrágok szára a combon miért bolyhosak? Ott semmilyen súrlódás nem éri.
2014. jan. 9. 13:40
3/5 Imola Ágnes válasza:
figyeld meg hányszor húzod végig a kezed a combodon, hény ajtónál/asztalnál ér hozzá a nadrág valamihez. Miért koszosodik a combon hamarabb a nadrág? Mert ott is nagy az igénybevétel.
4/5 anonim válasza:
Mióta mindent kifordítva mosok azt veszem észre, hogy kíméltebbek maradnak a ruhák.Sok ruhán maga a gyártó tünteti fel a kifordított mosást.
5/5 anonim válasza:
Én a gyerekeim ruháit mosom kifordítva, meg a nadrágokat, azt meg azért úgy mert anyám is így mosta:)) azt vettem észre, hogy ha az anyag 100%-os pamut, akkor tök mindegy, hogy kifordítom vagy sem, hamar kibolyhosodik, viszont ha kevertszálas és mondjuk csak 80%pamuttartalma van vagy kevesebb akkor később bolyhosodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!