Ti hogyan mossátok a fehér ingeket?
Figyelt kérdés
A párom a munkája miatt fehér ingben dolgozik. Egy idő után mind megsárgul, főleg a nyakánál és a hónaljánál, majd az egész ing sárga lesz. A mandzsetták meg rendszerint feketék, mert koszos az asztala, billentyűzete... Ti hogyan mossátok az ingeket, hogy fehérek maradjanak? Most költöztünk össze, és mivel a régi ingei már elég viseltesek, újakat akar venni, amikre vigyázni szeretnék. Az anyósom hipóban vagy Cloroxban (mikor melyikben) áztatta, de attól csak elvékonyodtak, ugyanakkor egységesen sárgák lettek.2013. dec. 17. 18:58
1/14 anonim válasza:
Én havonta veszek magamnak egy új fehér inget, mindentől függetlenül. A nagyon sárgákat meg kidobatom az asszonnyal, vagy törlőkendőnek felvagdossuk.
2/14 anonim válasza:
Ujját, nyakát vanish szappannal szoktam bekenni, a mosáshoz pedig biopon+szódabikarbóna.
3/14 A kérdező kommentje:
Első, az a baj, hogy ha összemosod az újat a sárgákkal, nagyon hamar besárgul az is. Tehát nem értem a logikádat.
2013. dec. 17. 19:11
4/14 anonim válasza:
"Tehát nem értem a logikádat." ??
Nem lehet, hogy a mosógéped a ludas? Nálunk úgy van, ahogy leírtam. Folyamatosan pótolom az ingeim, mert előbb-utóbb besárgulnak. Nem igazán látom be, miért olyan hihetetlen, amit írtam.
5/14 A kérdező kommentje:
Eddig az anyósom mosta, azok biztos a hipótól sárgultak be, már nagyon csúnyák, pedig fél éve vett újakat. Viszont eddig nem mostam heti szinten fehér ingeket, max vizsgaidőszakban, az meg azért kevés, hogy besárguljon, szóval ezért van a kérdés. Te milyen ingeket használsz?
2013. dec. 17. 19:16
6/14 anonim válasza:
Az ingek nyakát mosószappannal átdörzsölöm mosás előtt. Mosószódával mosok, és ecetet használok öblítőnek. Sem Hypót, sem Cloroxot nem használok, mert nem ér semmit.
Ha már nagyon sárgák, akkor mosószódás vízben a gázon kifőzöm őket. Utána átöblítem.
Igaz, utána elég nehéz kivasalni,mert elég gyűröttek lesznek, de legalább szép fehérek.
7/14 anonim válasza:
# 5 Legolcsóbb Novelle-től kezdve Teszkóson át mindenfélét. Amilyen hónapom van, attól függően olcsóbbat-drágábbat veszek. Tényleg ritkán van, hogy hó végén nem szánom rá azt a max 2500 ft.-ot, és nem veszek egy újat.
8/14 anonim válasza:
Fehéret 60 fokon mosunk folyékony Ariel mosószerrel. Nem jellemző, hogy besárgulnának, inkább egy idő után elszürkülnek, de azt évek alatt, annyi idő után úgyis lecserélnénk.
9/14 anonim válasza:
60 fokon mosom mosószódával, illóolajat használok öblítő helyett. Ragyogóan fehér, olcsó a mosószóda, bőr és környezetbarát:)
Kell ennél több?
10/14 A kérdező kommentje:
Hát, szerintem 60 fokon mosni nem épp környezetbarát, inkább energiapocsékolásnak nevezném.
2013. dec. 17. 19:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!