Ágynemű szellőztetés? Milyen gyakran kell az ágyneműt szellőztetni, és mennyi ideig? Mikor kell új huzat.
Figyelt kérdés
Én nem húzok hetente újat, csak negyedévente.Baj?2009. nov. 22. 17:35
1/5 anonim válasza:
Baj bizony! Két hetente legalább illene leváltani az ágynemüt. A lehuzatolt ágynemüt /paplan, takaró, párnák/ pedig legalább hetente ki kellene szellőztetni egy száraz helyen, forgatva. Nyáron pedig kitenni szellőzni egy szép napsütötte helyre.
2/5 anonim válasza:
Szerintem nagyon jó érzés a frissen szellőztetett ágyneműben aludni, jó az illata. Az ágynemű heti cseréjére az a gondolat sarkall, hogy ezzel az atkák ellen harcolok. Mindig elborzadok, ha eszembe jut, hogy az atkák az ágyneműn és a ruhán maradt bőrből táplálkoznak. Mosás után eszembe jut, hogy "most atkátlanítottam". Szerintem jó érezni a saját szagunkat az ágyban, de talán még ennél is jobb a forrón mosott ágynemű szaga.
3/5 anonim válasza:
Mivel hetkoznap estere erek haza, ezert hetvegen szoktam kiszelloztetni az agynemut, sokszor olyan is van, hogy egesz nap kinn van a friss levegon.Huzatot pedig kethetente cserelek rajtuk.Ha otthon lennek, biztos mindennap kiraknam, amikor jo ido van.
4/5 anonim válasza:
Én is csak 2-3 hetente húzok tiszta ágyneműt.De mi nem minden nap alszunk itthon.Szellőztetni pedig akkor szoktam ,ha süt a nap.
5/5 Tabbycat_Eger válasza:
Jesszus! Ez engem megdöbbent, hogy hetente/kéthetente húztok tiszta ágyneműt. Én 28 naponta szoktam, mégpedig ahhoz a bizonyos egy héthez igazítva. Mikor elmúlik akkor jöhet a tiszta ágyikó. Ez alól persze kivételt képeznek azok a hetek, mikor kánikula van. Amikor érzem, hogy nem tiszta illata van, mars mosódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!