Hogyan kell a mosógépet kimosni?
Elök töltős. Ha kinyitom, akkor az a rész, ami gumi az dob bepakolórészén vagy hol(?) ott ha elhajlítom a gumit, tiszta fekete lerakódés retek körbe. Ezt hogyan kell takarítani? Én szivaccsal jól körbemosom, de nem túl hatékony, hamar olyan lesz megint és le se jön rendesen, nem férek hozzá.
Normál hétköznapi ruháink vannak.
A trisó sokkal jobb az ecetnél, főleg, ha már régi a mosógép, és zsíros a lerakódás. Bele egy fél üveggel, leghosszabb progi, legmagasabb hőfok. Majd nézd meg, milyen víz jön ki a centrinél... el fogsz ájulni!
Hihetetlen, hogy a szintetikus mosószerek, öblítők micsoda lerakódást képesek tenni a mosógépben. Amiben elvileg tisztára mosnánk a ruhákat.. (na ezért váltottam én a mosódió-mosóparfüm kombóra)
Után jöhet egy ecetes átmosás, amit előttem is írtak.
már többször megcsináltam az ecetelést, de ez nem a dobban van hanem körülötte
az ajtót kinyitom és az ajtó szigetelő gumis réteg közei belül-alul lerakódásosok
Az ajtó szigetelő gumis borításon lévő feketés színű elszíneződés - gomba.
Az ottmaradt víz nedves klímát teremt és a párás közegben a gomba a gumin szaporodik.
A tiszta ruha kiszedése után ezeket a helyeket szárazra kell törölni.
Persze a gép aljában (ott ahol nem látod) ugyanez a helyzet, ezért kell a félévenkénti tisztító trisós mosás magas hőfokon. Utána lehet egy kis vízkőoldásos lájtos ecet másodjára...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!