Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Milyen surolóporral vagy...

Milyen surolóporral vagy surolószerrel lehet tisztitani a meszelésre szoruló koszos, penészes falat?

Figyelt kérdés
sajnos csak jövöre lesz pénzünk kimszelni a falat ,de karácsonyra szeretném szépen megtisztitani,de már mindent kiprobáltam de semmi nem segít csak mégjobban hullik tőle a vakolat.
2009. nov. 17. 23:12
 1/7 anonim ***** válasza:
Hypo-val permetezd le, az kinyírja a penészt, csak ha lehet máshova ne kerüljön belőle. Lehet kapni kimondottan penészölőket, de azoknak is klór az alapja. Jótanács, hogy ha csinálod, mindent alaposan fóliázz le a színtér körül, magadra meg húzz mindenhova védőruhát, kesztyűvel, mert amit ér, azt kimarja. Jó alapos szellőztetés javasolt utána, úgyis napokig érezni fogod még.
2009. nov. 18. 01:21
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Azt tanácsolom, hogy a penészes falat ne nagyon vakargasd, súrolgasd, mert a penészspórák szállni kezdenek a szobában, a tüdőbe jutva súlyos betegségeket okoznak...

Nagyon nem jó, hogy penészes szobában laktok, mert így állandóan ki vagytok téve a penészspóráknak!

Én a helyedben minél gyorsabban kiüríteném a szobát és kimeszelném (ez 1 nap alatt megvan!).

A mész nem drága, ti magatok is megcsinálhatjátok 3-4ezer Ft-ból!!! (1 zsák mész, 2 db piktortégla, 2 db meszelőecset és víz kell hozzá)

Inkább a karácsony legyen kicsit szerényebb, de ne kockáztassátok az egészségeteket!!!

2009. nov. 18. 04:37
 3/7 anonim ***** válasza:

szerintem is ki tudjátok festeni, 1-2 ezer ft a mészfesték, és nagyon hamar szárad!!!

ja, és ha tartósabbat akartok akkor pl.dulux vagy hasonló penészgátló festéket is vehettek azon többet nem jön ki a penész, a mész után viszont kiújul!

2009. nov. 18. 10:47
 4/7 anonim ***** válasza:

állítólag hypóval át kell azért súrolni, nem tudom.

nálunk a fekvőgaléria penészedett be egy szivacs miatt. ott először hypóval fertőtlenítettem, majd 70%-os alkohollal feertőtlenítettem. 2x megcsináltam, azóta hál Istennek, nem támadt újra a penész (a szivacsot azért ki kellett természetesen cserélni).

2009. nov. 18. 16:46
 5/7 A kérdező kommentje:
köszi,inkább kimeszelünk:)
2009. nov. 19. 19:39
 6/7 anonim ***** válasza:
A Savo spray jó rá
2009. nov. 20. 20:20
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi,kiprobálom:)
2009. nov. 20. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!