Te takarítod a szobád? Ha igen hányszor hogyan?
írd le: hányszor egy héten, hogyan ,mit csinálsz. mennyi ideig tart.
ha nem te írd meg ki csinálja és zavar e hogy ő takarít.
hányszor cseréltek mostok ágyneműt függönyt stb dolgokat
Anyám mossa fel általában a PVC-t, meg előtte felporszívózza a szobát, én szoktam törölgetni az asztalokat, meg a lomjaimat, amik a szobámban vannak.
Ezt minden héten meg kell csinálnunk, a függönyöket pedig fogalmam sincs milyen sűrűn mossa ki, sosem számoltam még :D
Ágyneműt nagyjából havonta-félhavonta cserélünk.
A párommal közös szobánk takarítom, meg a közös helyiségeket is (fürdő, étkező, konyha, előszoba). Mivel a fiúk képtelenek normálisan megcsinálni :D
Először a szobában portalanítok, csillár, szekrények teteje, polcok, asztalok. Aztán kefével az ágyat, kanapét, foteleket. Utána porszívózás, felmosás.
Utána az étkezőben portalanítás, plusz az asztalt letörlöm vizes ruhával, meg ha kell, a hűtőt is. Aztán az előszobában is. Ezután porszívózás az összes közös helyiségben. Utána rendbe rakom a konyhát, mosogatás, pultok letörlése, pakolás. Fürdő: ciffel lesúrolom a csempét, kádat, mosdót. Lepakolom a polcot, lemosom, a tükröt is. Utána letörlöm a lepakolt dolgokat, visszapakolom. Aztán letisztítom a wc ülőkét, a peremet, a csészét kívülről és körbenyomom belül domestossal.
Végül a közös helyiségeket felmosom (egybe vannak csempézve, így célszerű, porszívózni meg azért korábban, mert amikor vizesen takarítok, lecsöpöghet a padlóra), kihátrálok az ajtón, nyitva hagyom (ahogy a szobában is nyitva van az ablak), kereszthuzatban felszárad, amíg kint elszívok egy cigit. Ez így kb. másfél-két óra, attól függ, mennyi mosogatni- és pakolnivaló van a konyhában.
Ágyneműt hetente cserélünk, tekintve hogy meztelenül alszunk és nem csak alszunk benne :) Függönyt igény szerint mosok, ha nincs jó szaga, kb. 2-3 havonta. A fürdőszobaszőnyeget 2-3 naponta cserélem (fehér, hamar koszolódik, de van váltás :D), a kéztörlőt naponta.
:P én egyszer takarítok egy héten, felporszívózok, felmosok, port törlök, a konyhát kitakarítom, fürdőszobát ott is mindent, ágyneműt én is akkor amikor már nem érzem frissnek ez olyan 2-3 hetente.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!