Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Van otletetek mosogep pucolasra?

Van otletetek mosogep pucolasra?

Figyelt kérdés

Valamiert nem er el az oblito a ruhakig es nem is illatosak emiatt. Jol kipucoltam az oblito tartalyt, kivehetos, ott biztos nincs hiba. Ahogy lattam onnan egybol a dobba folyik normal esetben. De akkor hol a baj? Van valami szer amit ha az oblito helyere tennek akkor kipucolna? (Mar ha el van akadva tenyleg meg valahol)

Eloltoltos a mosogep.

2009. nov. 5. 17:04
 1/8 anonim ***** válasza:

Elöször is, az öblitö káros a mosógépnek is, meg a ruháknak is - de ezt nem kérdezted.

Az elsö teendö, hogy az öblitötartályba önts meleg vizet, de legalább 2-3 litert, de jobb, ha 5 literig elmégy. Igy ez a rész rendesen átöblitödik és feloldja az összesürüsödött öblitöragacsot.

A rosszabb dolog az, ha itt ugyan átmegy a viz, de a mosáskor mégse jut az öblitö a ruhákhoz - mert akkoraz a rész van eldugulva, ahonnan a viz az öblitötartályba kerül(ne). Ezt csak akkor lehet kitisztitani, ha szét tudd szedni annyira a gépet, ha nem megy,akkor szerelö kell hozzá.

Ha sikerül kijavitani, akkor használj öblitö helyett inkább ecetet, a géped nem vizkövesedik és a ruhák illatosak lesznek, és puha fogásuak.

2009. nov. 5. 17:22
 2/8 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszt, tudom, hogy karos, de gyerekkorom ota nagyon finom illatosak a ruhaim es zavar ha csak mosoporral mosom. Kemeny is toluk a ruha.

Mosodio meg semmit se szed ki kisbabam ruhaibol, tehat ugy csinalom, hogy kemeny foltokra mososzappan, be a gepbe mosoporral, oblitovel.

Akkor ezt az ecetet kiprobalom, azon meg nem vagyok tul.

2009. nov. 6. 14:26
 3/8 anonim ***** válasza:

nem szeretnék beleszólni, de a babád mennyi idős? ha még pici akkor az ő ruháit egyáltalán nem szabadna öblítővel mosni, hiába szeretet, ha az ő ruhái is illatosak...

csak írom, de remélem ezt Te is tudod....

2009. nov. 6. 16:37
 4/8 anonim ***** válasza:

Nekem a nagylányom súlyos allergiát kapott az öblitötöl - a többi gyereknél inkább ecetet használtam (meg fele adag mosóport, mint az ajánlott), a ruha tiszta és puha lett.

Ha illatos ruhát akarsz, akkor a szekrénybe tegyél bele egy illóolajjal (gyógyszertárból vagy herbáriából)átitatott vattadarabt, vagy papirzsebkendöt (egy kis tálacskába, mert az olaj bekeni különben a ruhákat - és az összes ruha beveszi az illatát, de nem kerül rájuk semmiféle vegyszer.

2009. nov. 6. 17:33
 5/8 anonim ***** válasza:
Már miért ne szabadna a kisbaba ruháit öblítővel mosni?Erre találták ki a sensitive öblítőt!!!
2009. nov. 7. 22:35
 6/8 anonim ***** válasza:
Önts 2-3 liter ecetet a gépbe hagyd állni benne, majd most át egy üres 90 fokos programmal így ecetesen. Tuti a vízkőre is és jól átpucolja a mosógépet, én ezt félévente megismétlem.
2009. nov. 8. 19:10
 7/8 anonim ***** válasza:
tegnap 22:35-ös: a szenzitiv is teli van vegyszerekkel, csak KICSIT kevésbé agressziv, mint a normál. Ha fontos a babád egészsége, akkor ne használd ezt se. Az ecet sokkal jobb, mert a ruhák megtartják a nedvszivó képességüket (az öblitök egy bevonatot képeznek a textiliák szálain és ezzel erösen csökkentik a nedvszivó képességét - tehát a pamut is ugy fog viselkedni, mint a müszálas anyagok), és a mosógép se megy olyan hamar tönkre.
2009. nov. 8. 22:06
 8/8 A kérdező kommentje:

Koszonom, ezt az ecetes 90 fokos tisztitast kiprobalom. Tettem az oblito helyere ecetet, de az sem ment le. Valami nagy bibi lehet valahol :(

Babamnak pedig eddig semmi baja nem lett az oblitotol, mar lassan masfel eves, gondolom ezutan se lesz. azert koszi a figyelmeztetest.

2009. nov. 13. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!