Van otletetek mosogep pucolasra?
Valamiert nem er el az oblito a ruhakig es nem is illatosak emiatt. Jol kipucoltam az oblito tartalyt, kivehetos, ott biztos nincs hiba. Ahogy lattam onnan egybol a dobba folyik normal esetben. De akkor hol a baj? Van valami szer amit ha az oblito helyere tennek akkor kipucolna? (Mar ha el van akadva tenyleg meg valahol)
Eloltoltos a mosogep.
Elöször is, az öblitö káros a mosógépnek is, meg a ruháknak is - de ezt nem kérdezted.
Az elsö teendö, hogy az öblitötartályba önts meleg vizet, de legalább 2-3 litert, de jobb, ha 5 literig elmégy. Igy ez a rész rendesen átöblitödik és feloldja az összesürüsödött öblitöragacsot.
A rosszabb dolog az, ha itt ugyan átmegy a viz, de a mosáskor mégse jut az öblitö a ruhákhoz - mert akkoraz a rész van eldugulva, ahonnan a viz az öblitötartályba kerül(ne). Ezt csak akkor lehet kitisztitani, ha szét tudd szedni annyira a gépet, ha nem megy,akkor szerelö kell hozzá.
Ha sikerül kijavitani, akkor használj öblitö helyett inkább ecetet, a géped nem vizkövesedik és a ruhák illatosak lesznek, és puha fogásuak.
Koszi a valaszt, tudom, hogy karos, de gyerekkorom ota nagyon finom illatosak a ruhaim es zavar ha csak mosoporral mosom. Kemeny is toluk a ruha.
Mosodio meg semmit se szed ki kisbabam ruhaibol, tehat ugy csinalom, hogy kemeny foltokra mososzappan, be a gepbe mosoporral, oblitovel.
Akkor ezt az ecetet kiprobalom, azon meg nem vagyok tul.
nem szeretnék beleszólni, de a babád mennyi idős? ha még pici akkor az ő ruháit egyáltalán nem szabadna öblítővel mosni, hiába szeretet, ha az ő ruhái is illatosak...
csak írom, de remélem ezt Te is tudod....
Nekem a nagylányom súlyos allergiát kapott az öblitötöl - a többi gyereknél inkább ecetet használtam (meg fele adag mosóport, mint az ajánlott), a ruha tiszta és puha lett.
Ha illatos ruhát akarsz, akkor a szekrénybe tegyél bele egy illóolajjal (gyógyszertárból vagy herbáriából)átitatott vattadarabt, vagy papirzsebkendöt (egy kis tálacskába, mert az olaj bekeni különben a ruhákat - és az összes ruha beveszi az illatát, de nem kerül rájuk semmiféle vegyszer.
Koszonom, ezt az ecetes 90 fokos tisztitast kiprobalom. Tettem az oblito helyere ecetet, de az sem ment le. Valami nagy bibi lehet valahol :(
Babamnak pedig eddig semmi baja nem lett az oblitotol, mar lassan masfel eves, gondolom ezutan se lesz. azert koszi a figyelmeztetest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!