Miért van az, ha kint szárad az erkélyemen a fehér ruha, akkor az egyik része mindig besárgul?
Fura kérdéssel fordulok tapasztaltabb háziasszonyokhoz! Hagyományos vízszintes, pillangó alakú tergetőm, szárítóállványom van. Nyáron kint száradnak a ruhák, nem túl napos, de szellős erkélyen. Tavaly nem tapasztaltam ilyet, de idén igen. Az a gondom, hogy ha megszáradtak a fehér ruhák, akkor a szárító drótjának megfelelően a ruha egyik fele teljesen besárgul, a másik része hó fehér. Mitől lehet ez? A Nap nem változott tavaly óta, ugyanazt a folyékony mosószert használom és a fehér ruhákhoz még plusz Domestos fehérítőt. Elég érdekes látvány, hogy pont ahol kettéhajlik a ruha a szárítón, az a választóvonal, és egyik fele hófehér a másik sárga. Csak többszöri mosásra jön ki a sárga rész. Ha bent száradnak a ruhák a lakásban, nincs ilyen probléma. Ennek ellenére kipróbáltam, hogy a héten, amikor csak esett egész nap, kiteregettem, és lám, akkor is ilyen lett a ruha, pedig napot nem láttunk 3 napig. Akkor mi lehet a gond? Válaszokat köszönöm!
Gyöngy
a napfény.
sajnos, attól, hogy nem látod a napot, az UV még átjöhet a felhőkön és beindíthat valami reakciót.
valami biztos változott tavaly óta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!