Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Az egész konyhám penészesedik,...

Az egész konyhám penészesedik, a sarkak, mosogató alatti szekrény, a hűtőm külsőgumija mit tegyek?

Figyelt kérdés
Minden nap szellőztetek de nem segit.Mivel lehetne megszüntetni vagy csökkenteni a penészt??
2008. júl. 1. 11:09
 1/7 anonim válasza:
100%
Próbáld ki a Bref Penészgátlót,a falra kell fújni, lehet más felületre is,hab formáju majd ahogy szárad úgy tünik el a penész,nem is kell súrolni és még a festék szine is ugyanolyan marad.Én már próbáltam és nekem bevált azóta nem penészedik a sarok.
2008. júl. 1. 12:22
 2/7 anonim ***** válasza:
85%
A penészt csak újrafestéssel, vagy valamilyen gombaölőszerrel lehet kinyiffantani, de inkább a probléma okát kéne keresni, elképzelhető, hogy valahol csöpög egy cső, és az okozza a nedvességet, mert konyhában nem szokott akkora pár lenni, hogy minden penészedjen, max ha egész nap vizet forralsz. Rövidtávű megoldásnak csak a ventillátor marad, az egyszerű szellőztetés tuti nem elég, esetleg páraelszívót is lehet beszerelni, ha van rá lehetőség. Léteznek párátlanítók is, de ezek marha drágák és nem túl hatékonyak.
2008. júl. 1. 12:24
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a segitségeteket!!A breftet kipróbálom,de talán a csőszivárgás lehet az ok de nem sokára cseréljük a csöveket remélem utánna megszünik mert nagyon csúnya és kellemetlen.
2008. júl. 1. 15:43
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Gazdaboltban lehet venni penész elleni szerket, amelyek jó gombaölők.Én már nemtudom mit használtam, tudom hogy gazdabolti cucc volt és olyan 2000körül volt az ára, és spriccelős volt.Szépen lemostam vele a sarkokat és vagy 7-8 hónapig nyoma sem volt a penésznek.A hűtőnél én domestost szoktam alkalmazni.Remélem valamelyest tudtam segíteni.
2008. júl. 1. 19:37
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
én a helyedben leszigetelném a házat. mert vizes és azért penészedik. és használhatsz te bátmit rá akkor sem fog használni. lehet hogy ugytünik pár hétig hogy jo a szer de vágül is kifog jönni.
2008. júl. 2. 23:04
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is jelen volt elég erősen a penész.A költözés volt a megoldás.Persze lehet hogy nálatok enyhébb.A Bref tégyleg eltünteti,de visszajön pár hét múlva,ha makacs mint nálunk.Ha állandóan van kiváltó tényező.Mi egész fűtési időszakban használtuk így aztán a fal ledobta a festéket.

Mikor újrafestettünk kevertünk a festébe penészgátlót de nem használt.

Ha a kiváltó okot megszüntetitek megoldódhat.

2008. júl. 4. 23:38
 7/7 anonim válasza:
100%

A penészedés oka a alcsony hömérséklet és a magas pára tartalom. Hideg falakon és a sarkokban lecsapódik a pára különösen télen.

Megoldás penész eltávolítása , több fűtés, kevesebb párakibocsájtás. szellőztetés is megoldást jelent ilyenkor.

2008. júl. 5. 07:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!