Az egész konyhám penészesedik, a sarkak, mosogató alatti szekrény, a hűtőm külsőgumija mit tegyek?
Figyelt kérdés
Minden nap szellőztetek de nem segit.Mivel lehetne megszüntetni vagy csökkenteni a penészt??2008. júl. 1. 11:09
1/7 anonim válasza:
Próbáld ki a Bref Penészgátlót,a falra kell fújni, lehet más felületre is,hab formáju majd ahogy szárad úgy tünik el a penész,nem is kell súrolni és még a festék szine is ugyanolyan marad.Én már próbáltam és nekem bevált azóta nem penészedik a sarok.
2/7 anonim válasza:
A penészt csak újrafestéssel, vagy valamilyen gombaölőszerrel lehet kinyiffantani, de inkább a probléma okát kéne keresni, elképzelhető, hogy valahol csöpög egy cső, és az okozza a nedvességet, mert konyhában nem szokott akkora pár lenni, hogy minden penészedjen, max ha egész nap vizet forralsz. Rövidtávű megoldásnak csak a ventillátor marad, az egyszerű szellőztetés tuti nem elég, esetleg páraelszívót is lehet beszerelni, ha van rá lehetőség. Léteznek párátlanítók is, de ezek marha drágák és nem túl hatékonyak.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a segitségeteket!!A breftet kipróbálom,de talán a csőszivárgás lehet az ok de nem sokára cseréljük a csöveket remélem utánna megszünik mert nagyon csúnya és kellemetlen.
2008. júl. 1. 15:43
4/7 anonim válasza:
Szia.Gazdaboltban lehet venni penész elleni szerket, amelyek jó gombaölők.Én már nemtudom mit használtam, tudom hogy gazdabolti cucc volt és olyan 2000körül volt az ára, és spriccelős volt.Szépen lemostam vele a sarkokat és vagy 7-8 hónapig nyoma sem volt a penésznek.A hűtőnél én domestost szoktam alkalmazni.Remélem valamelyest tudtam segíteni.
5/7 anonim válasza:
én a helyedben leszigetelném a házat. mert vizes és azért penészedik. és használhatsz te bátmit rá akkor sem fog használni. lehet hogy ugytünik pár hétig hogy jo a szer de vágül is kifog jönni.
6/7 anonim válasza:
Nálunk is jelen volt elég erősen a penész.A költözés volt a megoldás.Persze lehet hogy nálatok enyhébb.A Bref tégyleg eltünteti,de visszajön pár hét múlva,ha makacs mint nálunk.Ha állandóan van kiváltó tényező.Mi egész fűtési időszakban használtuk így aztán a fal ledobta a festéket.
Mikor újrafestettünk kevertünk a festébe penészgátlót de nem használt.
Ha a kiváltó okot megszüntetitek megoldódhat.
7/7 anonim válasza:
A penészedés oka a alcsony hömérséklet és a magas pára tartalom. Hideg falakon és a sarkokban lecsapódik a pára különösen télen.
Megoldás penész eltávolítása , több fűtés, kevesebb párakibocsájtás. szellőztetés is megoldást jelent ilyenkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!