3 liter ecet okozhat gondot a mosógépbe?
Azt ajánlották az egyik oldalon hogy mielőtt elkezdjük az öko mosást(mosódió)előtte nem árt kitakarítani a gépet.
Vagyis 3L ecet egy félmosás üresben elindítani és 1éjszakára állni hagyni.
Utána tiszta lesz.Kisebb mennyiséget már használtam de ez nem sok?
Nem árt. Nyugodtan állhat benne egész éjszaka, lesz ideje hatni. De először nem árt trisóval átmosni a gépet, az kiszedi a szerves anyagokat.
(legyen szerencséd a mosódióval, nekem nem vált be)
gondot nem okoz, de csak a vízkövet fogja kiszedni, mást nem igen.
inkább mosd át 95 fokon 10-15dkg trisóval, utána 30 fokon 3-4dl hypóval.
mivel az öko dolgok kizárólag szerves anyagok, így lerakódva gyorsabban indul el a bomlás gombásodás a mosógépben; valamint, mint a mosódió lerakódva idő után enyhén barnítja a vizet ami fehér ruhákon meglátszik.
így időszakonként jó a trisó/hypos átmosás.
nekünk a régi mosógépünk mosószertartója (felültöltős) tiszta rozsda lett tőle meg a gumik is szerintem semmit nem használt neki
lehet a boltokban kapni mosógéptisztítókat én már csak ezekben bízok
a mosódió nekünk sem vált be teljesen hazsontalan volt és drága is
Köszi, hát az eceten túl vagyok, de lehet 7végén kap egy kis trisót mert megint penészedik a gép:S
És akkor a hypót is kipróbálom vele. Köszi!Épp megy a diós mosás...szóval megírom mi lett a vége..mert a fehérek mennek épp. De furcsa hogy nem habosodik egyáltalán,4 diót tettem azt hiszem bele.(sztem annyira nem drága ha az 1kiló 120mosásra elég lenne(3600ft),de meglátjuk mit tesz a ruhákkal)
Penész ellen mindenképp kell a trisó.
Eddig bárkivel találkoztam, nem vált be neki a mosódió. Sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!