Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mivel és hogyan takarítsam ki...

Mivel és hogyan takarítsam ki a wc lefolyó csövét?

Figyelt kérdés
Arra a részre gondolok, ahol a víz áll. Fekete színe van és azt szeretném, ha ott is olyan szép fehér lenne, mint felül. Volt a tv-ben egy takarítós műsor (Tiszta a lakásod?) és ők is el tudták tüntetni ezt a lerakódást. Csak éppen nem emlékszem, hogy mivel csinálták. Van itthon sósav. Azt hallottam az is jó rá. Próbáljam meg? Hogy csináljam? Igazából félek a sósavtól, hogy rám cseppen vagy a szagától, hogy nagyon erős, mérgező lesz. Pici baba van itthon és nem szeretném, ha beszívná a szagot. Mit ajánlotok?
2009. okt. 20. 12:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Abban a műsorban egy vagy két liter kólát beleöntöttek, azt hagyták állni pár órán keresztül, és kitisztult!De pont a napokban mondta apósom, hogy ők ecetet szoktak bele önteni, abban hagyják állni, az is kitisztítja.
2009. okt. 20. 12:16
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

semmi bajod nem lesz a sósavtól, ha rád csöppen, csak bő vízzel le kell mosni. A háztartási sósav (gondolom az van), nem olyan tömény.

A szaga tényleg dúrva, de ha rácsukod a wc ajtót, nem terjed szét a lakásban.

A wc-ben azt a réteget alapvetőena vízkő okozza, vagyis bármilyen viszonlag erős sav oldani fogja, legyen az sósav, ecetsav, citromsav, vagy valami vízkőoldó lötyi.

ugyanott ahol sósavat kaptál kapsz citromsavat meg ecetsavat is kb 200 ft-ért (abc, drogéria)

A móüdszer egyszterű: beleöntöd fél órát állni hagyod, vécékefével megdörzsölöd, lehúzod. Nagyon dúrva esetben ezt kétszer.

egyébként a tv-ben hírdetne kalami pezsgőtablettát, amit a hírdetés szerint csak be kell dobni a wc-be és megoldja, de sosem próbáltam

2009. okt. 20. 12:50
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a domestos zero vált be,és nekem 2 éves gyerkőcöm van :)

[link]

2009. okt. 20. 12:58
 4/11 A kérdező kommentje:
A sósavat a vízbe kell beleönteni vagy szedjem ki onnan valahogy a vizet és közvetlenül a vízkőre öntsem?
2009. okt. 20. 13:08
 5/11 anonim válasza:
75%
A vízbe öntsed. Azt a vizet onnan nem lehet eltüntetni, mert az zárja el a WC légterét a csatornától (ha nem lenne a csőben víz, bejönne a csatornaszag).
2009. okt. 20. 14:20
 6/11 A kérdező kommentje:
Értem. Akkor a vízbe öntöm. :o) Köszönöm a segítséget! Remélem használni fog.
2009. okt. 20. 14:26
 7/11 A kérdező kommentje:
Hát ez sajnos nem jött be. Valamennyit talán tisztult, de még mindig fekete. Nemrég költöztünk ide és ezek szerint nem sűrűn volt kipucolva. Ide valami drasztikusabb módszer kell. Egyéb ötlet?
2009. okt. 20. 20:41
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Szedd ki a vizet, és az elfeketedett rész magasságáig töltsd fel sósavval. Ha vízbe öntöd, felhígul a sósav. Hagyd néhányórát állni, majd WC kefével súrold. Használj gumikesztyűt, és ha érzékeny vagy a tisztítószerekre, akkor szájmaszkot is. Mindenképp nyitott ablaknál csináld!

Öblítsd le sokszor tiszta vízzel. Ha még mindig van benne, akkor valami kemény kaparóval (pl. fém lap, rossz kés) kapargasd ki. Gusztustalan munka, de hatásos.

2009. okt. 21. 07:30
 9/11 anonim ***** válasza:
65%

én évekig próbáltam mindennel, környezetkímélő és egyéb módokon, és semmivel nem jött le. egyszer aztán elfogyott a türelmem, és félig a Tiszta a lakásod?-ban látott módszerrel megoldottam a problémát:

1. egy műanyag pohárral kimertem a klotyóból a vizet, amennyire csak lehetett

2. felöntöttem háztartási sósavval.

Nem telt bele 2 percbe, az egész vízkövet leszedte. Irdatlan vastagon állt a réteg, és amit nem is lehetett látni, a cső elkanyarodásakor össze is szűkítette a lefolyót.

Én nem ismertem a sósav erősségét, ezért 2 perc után húztam is lefelé a klotyót. Nem merném órákra úgy hagyni!

2009. okt. 22. 13:20
 10/11 anonim ***** válasza:
65%
hopsz, most látom, hogy az előttem szóló is majdnem ugyanezt mondta :)
2009. okt. 22. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!