Mivel és hogyan takarítsam ki a wc lefolyó csövét?
semmi bajod nem lesz a sósavtól, ha rád csöppen, csak bő vízzel le kell mosni. A háztartási sósav (gondolom az van), nem olyan tömény.
A szaga tényleg dúrva, de ha rácsukod a wc ajtót, nem terjed szét a lakásban.
A wc-ben azt a réteget alapvetőena vízkő okozza, vagyis bármilyen viszonlag erős sav oldani fogja, legyen az sósav, ecetsav, citromsav, vagy valami vízkőoldó lötyi.
ugyanott ahol sósavat kaptál kapsz citromsavat meg ecetsavat is kb 200 ft-ért (abc, drogéria)
A móüdszer egyszterű: beleöntöd fél órát állni hagyod, vécékefével megdörzsölöd, lehúzod. Nagyon dúrva esetben ezt kétszer.
egyébként a tv-ben hírdetne kalami pezsgőtablettát, amit a hírdetés szerint csak be kell dobni a wc-be és megoldja, de sosem próbáltam
Szedd ki a vizet, és az elfeketedett rész magasságáig töltsd fel sósavval. Ha vízbe öntöd, felhígul a sósav. Hagyd néhányórát állni, majd WC kefével súrold. Használj gumikesztyűt, és ha érzékeny vagy a tisztítószerekre, akkor szájmaszkot is. Mindenképp nyitott ablaknál csináld!
Öblítsd le sokszor tiszta vízzel. Ha még mindig van benne, akkor valami kemény kaparóval (pl. fém lap, rossz kés) kapargasd ki. Gusztustalan munka, de hatásos.
én évekig próbáltam mindennel, környezetkímélő és egyéb módokon, és semmivel nem jött le. egyszer aztán elfogyott a türelmem, és félig a Tiszta a lakásod?-ban látott módszerrel megoldottam a problémát:
1. egy műanyag pohárral kimertem a klotyóból a vizet, amennyire csak lehetett
2. felöntöttem háztartási sósavval.
Nem telt bele 2 percbe, az egész vízkövet leszedte. Irdatlan vastagon állt a réteg, és amit nem is lehetett látni, a cső elkanyarodásakor össze is szűkítette a lefolyót.
Én nem ismertem a sósav erősségét, ezért 2 perc után húztam is lefelé a klotyót. Nem merném órákra úgy hagyni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!