Kezdő háziasszony vagyok, most vettünk egy új mosógépet. Próbálok mindent úgy mosni, ahogy kell, szétválogatva, előírások szerint. De van egy két problémám. Először is, a párom fehér pólóiból egyszerűen nem tudom kimosni a dezodor okozta sárga foltot. Nem csak csúnya marad, de büdös is. Az én fehér felsőimben érdekes módon nem tapasztalok ilyet. Hogyan tudnám eltüntetni a foltokat? Minőségi mosógélt és öblítőt használok, de valószínűleg váltani fogok, mert valamiért nem az igazi. Az öblítő sem, mert egyik adag kimosott ruhánál remek az illata már a dobból kivéve, a másiknál meg rettentő büdös. Ez vajon miért van? A harmadik kérdésem pedig az lenne, hogy nincs arra valami módszer, hogy a megszáradt ruhákban ne maradjon benne az a töréscsík, amit a szárító okoz? Van, hogy nem is kéne a ruhát kivasalni, de mégis muszáj, mert ez a csík ott van benne, és nehéz eltünteni. Tudnátok esetleg nekem ezekre a problémákra tanácsokat adni? Köszönöm előre is! :)
2013. jún. 4. 13:08
1/6 anonim válasza:
Szia!
Az egyik ismerősömtől hallottam, hogy a izzadtság szagot úgy lehet eltüntetni a ruhából, ha mosás előtt befújod egy kis ecettel. Az ecet egyébként is hasznos, mert fertőtlenít, és mosás után nem marad nyoma/szaga. Az elszíneződést szerintem csak az Ariel folteltávolító vagy a Vanish tudja megoldani, bár tapasztalatom szerint, ha nagyon nagy a "gond" akkor ezek is hatástalanok. :(
A szárítással kapcsolatban: én azokat a ruhákat, amiket nem akarok vasalni vállfán szoktam szárítani, így semmilyen törés nem lesz rajta, vagy ha erre nincs lehetőséged, akkor segíthet az is, ha a szárítóra csipesszel csípteted a ruhát az aljánál lógatva,de ügyesnek kell lenned, mert a csipesz is tud nyomot hagyni (bár ez kevésbé feltűnő, mint a szárító okozta csík).
Remélem tudtam segíteni. :)
2013. jún. 4. 13:57
2/6 anonim válasza:
Deofolt: áztasd be fehérítőbe (flóraszept, domestos, stb), majd mosd ki a fehér ruhákat (a mosószer tartó részbe is tehetsz egy kis fehérítőt még. Én nem használok öblítőt, hanem 1 dl vizet összekeverek 2 kanál ecettel és ceppenetk hozzá 25 csepp 100%-os illóoljat. (így olyan illata lesz a ruháknak, amilyet szeretnék, és sokkal finomabbak, puhábbak, ráadásul a mosógépet is rendben tartja).
- teregetési csík: vállfa. Én mindent vállfán száratok, a nadrágokat pedig érdemes 2 húron átvetve száíratani, így nem törik meg az anyag.
2013. jún. 5. 14:30
3/6 bogiib válasza:
Citormlé, ecet, szódabikarbóna. Sóval és szódabikarbónával úgy tisztíthatod meg a ruhát, hogy híg oldatot készítesz és abban áztatod, mosod kézzel elő a ruhát. Majd mehet a jól megszokott program a gépen. :)
2013. jún. 10. 21:30
4/6 bogiib válasza:
Csíkok ellen pedig ha van elég helyed, szárítsd a pólókat, ingeket vállfán ;)És a legjobb a színes pólókra, nadrágokra ha pl kifordítva szárítod, így ha rá is süt a nap, nem szívja ki a színét.
2013. jún. 10. 21:36
5/6 anonim válasza:
milyen a mosógép? milyen programon mosol? nekem felültöltős whirlpool om van tomival vagy perwollal mosok és lenor öblítőt használok akármilyen koszos is a ruha vagy büdös az eredmén
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!