Olajjal sütés után mi az a ragacsos réteg, ami egy idő után a lábasra kerül és alig lehet lemosni?
A serpenyőben van ugye az olaj, amit pár használat után kiöntök és elmosom az edényt meg a fedőt, de mind a kettőn ilyen rágógumiszerű, ragacsos réteg van, főleg az oldalán belül, és a peremén. (Pl. a fedő peremén is körben.) Leázni nem akar, mosogatóra nem reagál. Ujjal valamennyire le tudom nehezen dörzsölni, de undorító és ragad mint a gyurma.
Mi lehet az és mivel jön le? Esetleg hogy lehet megelőzni?
első válaszolónak igaza van, és a másodiknak is, de a legjobb zsíroldó szer a W*ll D*ne márkanevű HIDEG zsíroldó szer; van belőle sima flakonos és pumpás kivitel, a legcélszerűbb a pumpás, amivel csak rá kell spriccelni a rászáradt, gumiszerű zsírréteggel borított felületre, és pici hatóidő után már le is törölhető, súrolni nem kell!
viszont fontos, hogy erősen maró hatású anyagról van szó, vastag gumikesztyű kell a használatához, mert a vékonyabbakat simán szétmarja, és a bőrt pillanatok alatt úgy kiszárítja, mintha órákig áztatta volna vízben az ember, tiszta ráncos lesz... (vicces), de tényleg a piacon kapható leghatékonyabb tisztító szer, mert nem csak a zsírt oldja, de tapasztalatom szerint a vízkövet, szappanmaradékot is a kádról, mosdóról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!