A sós víznek van fehérítő hatása; ruhatisztításhoz, folteltávolításhoz próbálta már valaki?
Nem tudom, hogy mitől lenne, azért kérdeztem éppen, mert nem tudom a választ.
Arra gondoltam, hogy talán valahogyan oldja a foltot, esetleg régi "lerakódásokat". Ilyesmire sem képes szerinted?
Tisztítószerek alapanyaga, összetevője is szokott lenni a só, nem?
:-)
Lehet, hogy ki fogom próbálni, aztán meg is látom a saját szememmel. ;-)
A fenti linken az olvasható, hogy a só "Folttisztításban is jeles
Itasd fel a kiömlött bort, majd szórj sót a foltra, hogy magába szívjon belőle annyit, amennyit csak lehetséges. A vérfoltos ruhát áztassuk sós, hideg vízbe, majd utána mossuk ki forró, szappanos vízben. Izzadságfoltot is kivehetünk vele: oldjunk fel egy teáskanál sót egy csésze forró vízben, és itassuk fel vele."
Ugyanazon a honlapon találtam:
"Kifehéríti a megsárgult fehérneműt
Nincs rondább a megszürkült alsóneműnél, de a só itt is csodát tehet: forrald fel a pamut és len ruháidat egy fazék vízben, amibe néhány teáskanál sót és szódabikarbónát tettél."
Hogyan kezeljük a megsárgult fehérnemût?
Visszanyerik eredeti színûket, ha a mosás és az öblítés után a sárgult felületeket sóval alaposan beszórjuk, és árnyékban szárítjuk meg.
Nem próbáltam, csak olvastam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!