Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Milyen vízzel mosogatsz?

Milyen vízzel mosogatsz?

Figyelt kérdés
Folyóvízzel vagy "állóvízben"? A mosogatógép nem érdekel. :)
2009. szept. 21. 12:29
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha sok az elmosni való edény, akkor "állóvízben" beáztatom, elmosom és folyóvízzel öblítem...

Ha csak 2-3 pohár vagy 1-2 tányér, akkor folyóvízben mosom el (mosószeres szivaccsal) és folyóvízben öblítek...

2009. szept. 21. 12:34
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem a legsporlosabb de mindig folyovizzel es annyira forroval, amilyet a kezem megbir, na meg persze mosogatoszerrel.
2009. szept. 21. 12:37
 3/10 A kérdező kommentje:
Egyébként kb. mennyivel több, drágább a folyóvízes mosogatás? Sokkal?
2009. szept. 21. 12:38
 4/10 anonim ***** válasza:
Állóvízben, csak a poharakat öblítem el.
2009. szept. 21. 12:44
 5/10 anonim ***** válasza:

Gyerekként mindig állíóvízben mosogattam mert így tanultam itthon, mindenki így mosogatott. Megvolt a sorrend: poharak, zsírtalan tányérok és evőeszközök, a végén pedig a zsírosak. Sokszor kétszer is kellett vizet cserélni mert zsíros lett a víz.

Aztán 21 évesen valahogy elkezdtem csinálni hogy folyó vízben mosogattam, rongy helyett szivaccsal. Senkitől nem láttam, csak úgy magamtól kezdtem el, úgy láttam így gyorsabb és tisztább, több vizet úgyse használok el mint állóvízben.

Ennek 1 éve, és az lett az eredménye hogy mostmár mindenki így mosogat a családban mert látták tőlem és átvették a szokást :D

22L

2009. szept. 21. 12:57
 6/10 anonim ***** válasza:

Ha okosan csinálod, akkor a folyóvizes változathoz se kell több viz, csak egészségesebb és tisztábban lesznek az edények:

elöször mindenröl le kell az ételmaradékokat törölgetni (már akkor,amikor leszeded az asztalról). Utánna nedves mosogatószeres szivaccsal át kell dörgölni az edényeket és egymásra rakni a mosogató mellé (vagy ahol éppen van hely). Csak ez után nyisd ki a csapot (lehetöleg amilyen forrót csak kibir a kezed, de ne erös sugárra), öblitsd át alatta a csetrest, és tedd a csurgatóra. Nem szabad törölgetni (mert csak összefertözödik), ha már megszáradt, el lehet rakodni.

2009. szept. 21. 13:44
 7/10 anonim ***** válasza:

Mindig meleg folyóvízzel mosogatok.

Nekem az nem tűnik túl gusztusosnak, abban a lében turkálni. Persze tudom, nem lesz tőle semmi bajom, meg utána úgyis el lesznek öblítve a tányérok. De akkor is...

2009. szept. 21. 18:01
 8/10 anonim ***** válasza:
Folyóvizben . sokkal tisztább és egészségesebb. nem ezen fogok spórolni.
2009. szept. 21. 22:54
 9/10 anonim ***** válasza:
ha karos-keverőcsapos mosogatód van,akkor minden sikálás idejére egy mozdulattal el tudod zárni a vizet,és csak az öblítés idejére megnyitni. egy ilyen csap már 4000 ft-tól kapható,és két hónap alatt behozza az árát a távhős melegvíznél.
2009. szept. 22. 08:33
 10/10 anonim ***** válasza:
Folyóvízben
2009. szept. 24. 01:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!