Drága ruhákhoz milyen mosószert?
Természetesen nem ilyen "alap" dolgokra vagyok kíváncsi, hogy Color legyen-e a színesekhez, mert ilyenekkel tisztában vagyok.
Hanem jó-e például a sima folyékony Ariel Color vagy Ariel Color kapszula minőségi drága ruhához?
Vagy vegyek külön finommosószert-e? Általában áruházak saját márkás termékeként lehet ezeket kapni, vagy a Perwoll Color is ilyen.
Esetleg milyenek a gyapjúmosószerek? Jobban kímélik az anyagot? Attól, hogy egy pulcsi nem gyapjú lehet gyapjúmosószerrel mosni? Kíméli valóban?
Illetve ezek a finom vagy gyapjúmosószerek rendesen tisztítanak? Például ha együtt mosom a pulcsikat az alsóneműkkel és zoknikkal azokat is megtisztítja rendesen vagy ezeknek a mosási ereje kisebb?
Köszi szépen a válaszokat.
Amúgy érdekes, mert a múltkor feltettem azt a kérdést, hogy a zoknikat és alsóneműket külön mossátok-e a többi ruhától. És mindenki azt írta, hogy nem kell külön foglalkozni vele, mindent egybemosnak és tiszta lesz.
Amúgy én úgy szoktam mosni, hogy a zoknikat és alsóneműket és az izzadtabb (munkás) pólókat kimosom egy gyors 30 perces programmal. A kosz nagy része eltávozik. Majd miután kiment, utána hozzáteszem a törölközőt, nem kényes itthoni pulóvert illetve nadrágot normális másfél órás programra.
Ezután szoktam mosni egy kímélő ruhaadagot zonki és alsóneműmentesen :)
Kíváncsi voltam, hogy ezek a kényes ruhadarabokhoz való mosószerek ugyanúgy megtisztítják -e a koszos zoknikat, és alsóneműket, de azt írjátok igen: mert így akkor lehet, hogy a sima koszosabb ruhákhoz is ilyet használnék, ha ugyanúgy tisztít, és nem kéne külön mosószer.
Felvetődik még egykérdés:
Ha nyomott mintás pulóvert mosok mi a kíméletesebb számára:
1. Hagyományos módszerrel mosás után centrifugál a gép és 3-szor öblít majd centriz, tehát 4-szer centrifugál.
2. Van a mosógépen centrifuga kiiktató gomb, így csak a végén centrizne a mosógép. Viszont így a 3 helyett kellene 5 öblítés szerintem. Tudom, hogy több víz fogyna, de most nem ez a lényeg. Illetve tovább lennének a ruhák a gépben/vízben, viszont 4 centri helyett csak 1 lenne.
perwooll ás dreft színes és fekete ruhákhoz való folyékony mosószer.
A gyapjúhoz rózsaszín perwooll és azt ne mosd össze mással.
perwoll, dreft jobb a kényesebb ruhákhoz.
szerintem mindent össze lehet mosi, elvégre tisztán jön ki a gépből, akkor nem mindegy, melyik volt a koszosabb...
(biztos megköveznek, de én még a mosható textil pelust is együtt mosom a ruhákkal. csak az újszülött babám ruhát mostam külön kb.6 hós koráig.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!