Hogyan kell mosni? (bővebben lent)
Szóval először mosnék és kérnék egy kis segítséget, hogy hogyan is kéne hozzálátni. Főleg a mosógéppel kapcsolatban. Nem igazán tudom még, hogy működik. :D
13/L
én úgy szoktam,hogy először szétválogatom a ruhákat,kupacokat csinálok..
miközben a kupacokra dobálom a ruhákat,megnézem mindegyiknek a zsebét, ez fontos,mert ha bármi marad benne (ZSEPI!!) csúnya dolgokat tud okozni...nadrágokról leveszem az övet,azt nem szokás mosni..valamint van nyomtatott és festett pólóm,azokat ki szoktam fordítani,mert csak úgy lehet mosni...
szóval csinálok 3 kupacot,egyet a fehéreknek és a nagyon halvány világosoknak..
a másodikat a fehérneműknek és a törölközőknek..
a harmadikat pedig az egyéb színes ruháknak
(ide teszem a melltartókat is /ha fehér,akkor a világos kupacba,nem a fehérneműkhöz/ egy mosóhálóba,hogy a kapocs rajtuk ne akadjon bele semmibe..valamint a nejlonharisnyákat is ide teszem egy másik mosóhálóba,hogy semmi ne akadjon bele)...
attól is függ,hány emberre mosok, otthon pl édesapám munkásruháinak is van egy külön kupac,mert az erősen szennyezett,földes meg koszosabb,mint a többi...
és akkor a kupacoknak megfelelően választok mosóprogramot, a fehérneműket 90°C-on mosom,mert az nagyjából fertőtleníti (végül úgyis a vasalás fogja)
40°C-on a fehér kupacot fehéreknek való mosószerrel,a színes kupacot színeseknek való mosószerrel...
a programot úgy választom ki,hogy van 1 kis füzet a mosógéphez,abban benne van,hogy melyik mire való
4. válaszoló
az meg sem fordult a fejedben,hogy magától akarja kimosni a ruháit,mert önállósulni akar? paraszt vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!