Milyen vegyszerrel kell otthon, házilag kárpitot tisztítani?
Minden kárpitozott bútornak az alján (fotel, röki stb.) van egy kis darab pót, a kárpit anyagból. Vágj le belőle egy db-kát, és csinálj egy próbát. Akár domestos, akár valami szódás, vagy hypós tisztítószer, nézd meg, hogy a színét az anyagnak viszi-e, mert ez esetben az a tisztítószer nem lesz alkalmas a kárpit tisztításra.
Akár egy kis vödörbe a folyékony szőnyegtisztítóból versz habot, és (színpróba után) azzal kened át a kárpitot, ha kell kiskefével a koszosabb helyeken, vagy csak szivaccsal átdörzsölöd. Majd langyos tiszta vízzel ugyanígy szivaccsal vagy tisztítóruhával áttörlöd. Nagyon ne áztasd el.
Kedves Utolsó!
Nem tudom, mi alapján adod a tanácsaidat itt a kérdezőknek!
Azt tudom, hogy én életem során párszor már kitakarítottam különböző kárpitokat, szőnyegeket.
Mindig a színpróbával kezdtük a bútor aljára "gyárilag odarakott tartalék anyagdarabon", és ha az az anyag bírta a konkrétan akkor használt tisztítószert, akkor minden oké. Ha nem bírta, akkor kerestünk másik tisztítószert.
Ezt még a legeldugottabb helyen lakó, legiskolázatlanabb egyszerű parasztasszony is így csinálja, nem kell ahhoz semmiféle kémiai és egyéb egyetemi végzettség, hogy józan paraszti ésszel végig-gondolva, valaki erre a döntésre jusson!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!