Mitől lehet hogy a mosógép foltokat hagy?
Nem vagyok egy nagy szakértő a mosásba, márkás ariel/persil mosóport használok de egyes (pl fekete) ruhákon látszanak fehér foltok, gondolom a mosóportól.
Sok a ruha? Sok a mosópor?
A mosóport oldjad fel vízben ,és úgy öntsed be a gépbe .
Máris folyékony lesz. Így már mindenhol egy formán lesz a vízben .
Folyékony mosószer, és én azt is higítva öntöm a gépbe. Öntök egy literes flakonba vizet, abba a kimért mennyiségű mosógélt. Majd amikor elindítom a gépet és megy bele a víz, akkor folyamatosan beleöntöm a tartályba (persze ez csak elöltöltős mosógépnél alkalmazható).
Esetleg csinálhatsz intenzív öblítést, vagy plusz öblítés funkciót. Esetleg moss olyan programmal, ami sok vízzel mos, az LG gépemnél pl. a Blanket program ilyen.
Szóval ilyen dolgokat alkalmazz. Ha nincs a gépeden olyan program, ami sok vízzel mos és öblít, illetve nincs plusz öblítés funkció, akkor hagyd, hogy simán kimosson a gép, majd tegyél rá kétszer is akár Öblítés és centri programot. Ne feledd, az öblítőt csak az utolsó öblítéshez kell adagolni.
bizony. feketét egyébként se moss porral, inkább feketére való folyékonnyal (Dreft, Persil, Perwoll), mert egyrészt óvja a színt, másrészt semmilyen foltot nem hagy. a vizet kár ezért pazarolni, inkább a mosószert kell cserélni.
nekem minden típusú mosásra van külön cuccom (fekete, fehér, tarka), és minden ruha kifogástalan, mikor a gépből kiveszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!