Az autószerelés az nehéz fizikai munka?
Talán nem a legnehezebb fizikai munka, de biztosan kell állóképesség ahhoz, hogy órákon keresztül a fejed fölött tartott kézzel szerelj egy sötét aknában.
Egy autószerelő azt mondta, hogy ha újra kezdhetné cukrász lenne...
..mert a csokikrémet simán le tudná nyalni az ujjáról a fáradt olajat viszont nem.
Ez attól is függ,hogy az autószerelés melyik szakterületén dolgozik .Tehergépjárművek,autóbuszok szerelése nem tartozik a könnyű munkához .Itt nem csak az számit mennyit
van a szerelő aknában . Vannak itt "kemény fogd meg "
alkatrészek is .Ha elhangzik az autószerelő szó,mindenki a személy autóra gondol csak .
"Tehergépjárművek,autóbuszok szerelése nem tartozik a könnyű munkához"
Őszintén megmondva nem igazán nehéz ez se . Én nagy teherautókat és markolókat szoktam szerelni . Igazából a hidraulika hengerekhez kell két ember , és a motor ki vétele sem gyerek játék , de ezeket figyelmen kívül hagyva nem olyan nehéz . Ahogy már írtam sok türelem kell és igen piszkos munka .
Osztom a 6 os válaszát. Bizony sok helyen nincsenek meg a
drága célszerszámok .Egy családhoz tartozó volánnál dolgozik,kihelyezett telephelyen.Autóbuszok,teherautók javitása van .Nem elkényeztetett munkakörülmények közt .
Nem csak 5kg-os kalapáccsal , de 10 kg-os al is kell dolgozni . Például felni cserénél , vagy csap cserénél .
De nem tartozik ez nehéz fizikai munkához .
"2m-es cső hosszabbítókat kell használni,100-kg emelgetni ,nagyon sűrűn.5kg kalapácsokkal püfölni.stb"
Igen gyakran kell 2m-res csövet használni , pláne akkor mikor oda van rohadva a csavar . De egyáltalán nem kell gyakran 100kg-okat emelgetni . Leggyakrabban hidraulika csövet , kanalat , perselyt , kereket javítani , olajat , szimeringet és hasonlókat kell cserélni . De nem igen kell nehezeket emelni . Persze nem csak műhelyben , hanem az út szélén és a semmi közepén is gyakran kell szerelni . De mindent meg lehet oldani komoly felszerelés nélkül , vagy ideglenesen megcsinálni . Gyerek korom óta gépek között nőttem fel és 21 éve vagyok szerelő , de nem igazán nehéz munka , és szerintem könnyebb mint a személygépkocsi szerelőknek , mert nem kell kis alkatrészekkel szöszmötölni , hanem rendesen meg lehet fogni . Mindent szépen meg lehet oldani , csak gondolkozni kell . Sokszor egyszerűbb és gyorsabban lehet dolgozni , úgy ha leszedjük azt ami útba van , mint kínlódni .
" Akkor milyen a könnyű munka ha az övé az?"
Könnyű munka az irodai , meg a hasonló munkák . De ez a munka , nyomába se ér a bányászok és még sok munkához , nehézségben . Ezért is nem nevezem nehéz munkának .
Vagy szerinted össze lehet hasonlítani nehézségileg egy bányász munkájával ?
"Egy családhoz tartozó volánnál dolgozik,kihelyezett telephelyen.Autóbuszok,teherautók javitása van .Nem elkényeztetett munkakörülmények közt . "
Elkényeztet körülményeknek azért nem nevezném azt , amikor az út szélén kell dolgozni sok szükséges szerszám nélkül . De ahogy már írtam mindent meglehet oldani , ha gondolkodik az ember . Így majdnem mindent meg lehet oldani különösebb erőfeszítés , vagy kínlódás nélkül . Persze könnyen fel lehet idegeskedni , de ilyenkor meg kell állni és mindent átgondolni . Nem elkezdeni erőltetni , meg ész nélkül csapkodni .21 év alatt megtanultam a saját káromon , hogy a fejetlenségnek nem mindig lesz eredménye .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!