Milyen gyakran takarítotok, mostok?
Milyen gyakran mostok függönyt, ablakot,tűzhelyet, csempét, ajtót, szőnyegeket?
És kisebb takarításokat milyen gyakran csináltok, mint pl porszívózás, felmosás, törölgetés, fürdőkád, wc takarítás...
Hogy osztjátok be a teendőket, főleg ott ahol gyerek is van.
Elég kezdő vagyok, ezért érdekel.
Köszönöm a segítséget
Heti 1 :por tör,por szív,felmos,tükrök,tűzhely,ajtó nagyjából ,wc,
Havi 1: pokháloz, csemp,ajtó,f kád,zuh,
4-hó:függ, ablak,
6 hó: mosó -mosogató gép,
Szombaton, v hosszú hét v,
Igény szerint. Függönyt, ablakot évente 2-4 alkalommal. Tűzhelyt minden főzés utáni mosogatáskor áttörlöm, így sosem koszos igazán. Csempét dettó. Ajtókat amikor ablakokat és eszembe jut. Igazából látni kell, mi az igényetek, mennyi időd van, de sokat számít a környék is, laktam főút mellett, ott hetente lehetett volna ablakot mosni, száraz időben is...
A kisebb takarításokat szintén amikor eszembe jut. Porszívózni nem szoktam, felsöprök inkább: sokkal hamarabb megvan, mire előszedném a porszívót, a söpréssel már végeztem is. Felmosni 1-4 hetente, törölgetni is. A kádat, vécét olyan 2-3 hetente takarítom, ennyi bőven elég.
Igazából az a trükk, hogy nincs olyan, hogy dedikáltan takarítás. Ha van néhány perc üresjáratom, addig megcsinálok valamit. A felsöprés tipikusan ilyen, amíg felforr a teavíz, pont összehúzom a konyhát és az előszobát. A vécét reggelente szoktam takarítani, mielőtt felrakom a kávét, körbeöntöm, miután megittam és mennék vécére, előtte kefével körbetáncolok rajta. A mosás sem külön program, amikor látom, hogy összejött egy adag, akkor beteszem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!