Ez hogyan lehetséges?
Többször olvastam már itt, hogy vannak akik a nagytakarítással 1-2 nap alatt végeznek!
Nagytakarítás alatt nem a porszívózást és a felmosást értem, mert az nem nagytakarítás(bár lehet egyeseknél igen). Gondolok itt az összes polcról való lepakolásra és portörlésre(portörlővel,majd bútorápolóval) a szobákban, konyhában, fürdő(k)ben, rendet rakni, kidobni a felesleges dolgokat, lomtalanítani, foltokat lemosni az ajtókról, szekrényekről, és majd a végén mosás, felmosás,porszívózás.
Most komolyan, ezzel még egy mini házban is necces 1 nap alatt végezni, nemhogy egy normál lakásban, ahol szinte mindenki él.
Aki valóban azt írja, hogy 1-2 nap alatt végez, az hogyan csinálja? Felületes munkát végez, vagy esetleg segítenek neki még páran?
Egyedül szerintem képtelenség valóban nagytakarítást csinálni 1 nap alatt.
Szerintetek?
(A kérdésem és a leírt vélemény nem bántó jellegű azok felé, akik tényleg 1 nap alatt végeznek. Csupán érdeklődöm. Illetve, akkor ha valakinek sikerül ilyen rövid idő alatt megcsinálni, várom a taktikát:))
Én egy ilyen helyen élek.
Lent van egy nappali, konyha, fürdő, és egy kis dolgozószoba. Fent 2 hálószoba. Nem nagy lakás. Én nagytakarításnál amikor az ablakpucolástól kezdve az ajtó tisztítás is benne van , szóval minden én 2 helyiséggel végzek 1 nap alatt.
PL:
Konyha+ fürdőszoba - 1 nap
Nappali- dolgozószoba- 1 nap
2 szoba- 1 nap
Így az egész lakás 3 nap alatt kész. Ha besegít a 2 srác (a fiam és a párom) és ha reggel kezdjük akkor estére meg is csináljuk az egész lakást. Akkor mindenkinek megvan a maga munkája.. Így lehet 1 lakást 1 nap alatt nagytakarítással végezni.
Én úgy leszek kész egy nap alatt, hogy gyakorlatilag SOHA nincs nagytakaritás nálam, hanem folyamatosan csinálom, a szokásos napi/heti takaritások mellett egy-egy helységet alaposabban takaritok.
Soha nem az ÖSSZES polcot pakolom le meg tisztitom alaposabban, hanem csak egy szobában vagy a konyhában, és ez alig több, mint a megszokott takaritás.
A szobákban, konyhában, fürdöszobákban FOLYAMATOSAN rakok rendet, illetve mindent a helyére visszarakok, igy nincs MIT rendet rakni. A felesleges dolgokat is azonnal kidobjuk, nem gyüjtögetjük.
Az ajtókat egyszerre lemosom, de akkor más nagyobb dolgot nem csinálok, a szekrényeket meg folyamatosan letörlöm.
Az ablakmosás szintén legfeljebb egy emeletet tisztitok egyszerre, nem az egész házban mindenhol.
A "nagytakaritás" ezek után nálam maximum annyi, hogy az esetleg elöl lévö könyvet, amir éppen olvasott valaki, a helyére rakom, az esetleg valahol lévö egy-egy ujjlenyomatot letörlöm, gyorsan port törlök, felmosok, kiporszivózok.
Igy soha nincs rendetlenség, viszont nem is fáradok halálra a takaritásban, és nem érzem magam kellemetlenül, ha váratlanul beállit valaki.
Három emeletet lakunk, (hét ember), összesen három fürdö, két konyha és nyolc szoba, három elöszöba és egy lépcsöház, amit használunk rendszeresen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!