Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mit csináljak? Anyum olyan...

Mit csináljak? Anyum olyan igénytelen:S

Figyelt kérdés

Anyum lusta porszívózni, mosogtani. Állandóan én csinálom.Őt nem zavarja, hogy a hajszálai ott vannak mindenhol és, hogy mocsok van.Olyan igénytelen...suli időben én nem fogok ráérni porszívózgtani, meg mosogatni. Piszkot meg nem viselem el.Úgyh majd én porszívózgathatok tanulás helyett...

Legrosszabb, hogy hiába mondom neki letojja az egészet.Elintézi egy vállrándítással...:\'(

2009. aug. 28. 10:43
 1/9 anonim ***** válasza:
57%

"Mit csináljak? A lányom tisztaságmániás :S"

A lányom állandóan csak takarít. Már egy elhullajtott hajszál miatt is kiakad, állandóan, szinte kényszeres mániával mosogat, porszívóz. Ahelyett, hogy kikapcsolódna, a barátaival lenne, vagy valami értelmeset csinálna a szünidóben, állandóan csak engem nyüstöl, hogy én milyen "rendetlen" vagyok. Belefáradtam. Ha ennyire takarítómániás, hát csinálja, de szerintetek nem kóros ez egy kicsit? Nem lehetséges, hogy valami más bántja, amit a takarítómániával vezet le? Próbáltam már beszélni vele, de letojja. Elintézi egy vállrándítással, és takarít tovább.

2009. aug. 28. 10:49
 2/9 anonim ***** válasza:
94%
akkor takaríts csak a saját szobádban, ahol egyébként is neked kéne, a többi meg úgy marad...
2009. aug. 28. 10:53
 3/9 anonim ***** válasza:
39%
Szerintem meg igenis vedd ki a részed a házimunkából, ennyit igazán megtehetsz. Akinek hosszú haja van, óhatatlan, hogy ne hulljon ki a fejéből a padlóra. anyukád gondolom dolgozik, azért nincs ideje takarítani amikor meg hazaér, hullafáradt. Heti 2 porszívózás meg napi 1 mosogatás nem hiszem, hogy ne férne bele az idődbe, porszívózás+felmosást el lehet intézni háromnegyed óra alatt, a mosogatás meg 15 perc/nap. Kizárt, hogy ezt ne tudnád megtenni. Legyél kicsit szolidárisabb, az eltartásodért cserébe nehogy már ennyi háztartási munkát sajnálj anyukádtól.
2009. aug. 28. 10:53
 4/9 A kérdező kommentje:

Nem vagyok tisztaságmániás...Megcsinálom meg minden de jól esne egy köszi néha. Én is megköszönöm neki, ha kaját csinál nekem suliba meg úgy mindennap. Vagy ha megtesz a kedvemért vmit.Nem aza baj, hogy nem ér rá...Eszébe sincs úgy koknkréten nem érdekli...

Kitakarítíni csak az én szobám mi értelme, ha máshol belelépek a piszokba.Úgyanott vagyok mert beviszem az én szobámba...

Mindegy akkor majd én takarítok...

2009. aug. 28. 11:07
 5/9 anonim ***** válasza:
62%

Miért gondolod, hogy csak neked van dolgod, te lehetsz fáradt? Képzeld, mikor én hazamegyek munkából, mire megfőzök már nekem sincs kedvem porszívózni. Összesöpörni azért igyekszem minden nap (bár bevallom van, hogy ahhoz sincs kedvem), de csak azért mert a kutyáknak hullik a szőre. Én azt vallom, hogy a lakás van értem. Ne azzal teljen már minden szabadidőm, hogy takarítok. Akinek nem tetszik, hogy kupi van nálam nem jön. Persze ezt a normális keretek közt értem, a kosz nem esz meg.

Írtad, hogy anyukád is megcsinálja neked a kaját, gondolom kimossa a ruháidat. Semmi bajod nem lesz, ha te takarítassz. És ne feledd, hogy egyszer Te is dolgozni fogsz, fáradt leszel. Ez a porszívózhatok tanulás helyett elég röhejesen hangzik. Ha neked annyi tanulásra van szükséged, hogy semmi más nem fér bele az életedbe valami baj lehet a képességeiddel (ezt nem bántásnak szántam), mások egyetemet végeznek munka és háztartás mellett.

2009. aug. 28. 11:34
 6/9 anonim ***** válasza:
85%
Azt elhiszem, hogy szarul esik, ha még egy kösz-t se vetnek oda a melódért. nekem sem köszönte meg soha senki, ha kitakarítottam, mert magától értetődőnek vették, hogy én is kiveszem a részem a házimelóból. most megtapasztalhatod, hogy nem mindenért jár köszönet az életben, ez ilyen sajnos.
2009. aug. 28. 12:20
 7/9 anonim ***** válasza:

Nekem a nővérem pont ilyen. Mindig mehetek utána és mindent takarítok. "Kis dolog" után még a wc-t sem képes lehúzni maga után, a wc tetejét meg pláne nem csukná le. Fújj!

Szóval nálunk is hasonló a helyzet. Anyunkat nem érdekli, úgyhogy takaríthatok folyton én utána.

2009. aug. 28. 14:01
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Kedves válaszolók! Azt hiszem nagyon kevés olyan gyerek van akit zavar a kosz. A legtöbb tinédzser legyint a dolgokra "majd anyu kitakarít" stb. és bevonul a rendetlen tiniszobába. Én is anya vagyok két műszakban dolgozom, szombaton is, mégis tisztaság van nálam. Valóban az ember otthona nem patika, de koszban élni sem jó. Nekem ciki lenne ha a lányom hamarabb kiszúrná a hajszálakat, mint én. Nekem kell példát mutatni a gyerekemnek és nem fordítva. Én örülök, hogy van olyan gyerek, aki nem szereti a kupit, koszt maga körül. Ez általában ritka. ne bántsuk!
2009. aug. 28. 22:15
 9/9 anonim ***** válasza:
Valahogy megértem a kérdés íróját :-) hasonlo cipőben járok...anyám beteg (nem kell semmi komolyra gondolni, idegi alapu, de rég kigyógyulhatott volna belőle ha akar...de ő csak azt hajtogatja állandoan hogy milyen beteg. otthon van meg néha elmegy feliratni valami ujabb gyogyszert)...annyit csinál össz-vissz, kétnaponta főz valamit (természetesen valami nagyon egyszerűt) aztán fekszik egész nap.Apám szokott hétvégén főzni, akkor eszünk normális kaját :-) Én takarítom az egész házat..Én mosok, vasalok, porszívózok...stb. Mindent én csinálok (emellett tanulok és foglalkozom kutyámmal, madarammal, nyulammal, mindezt ugy, hogy reggel 6-kor elmegyek iskolába és délután 5-kor megjövök az iskolábol, tehát mindenre (takarítással együtt) 4 órám van ÖSSZESEN-mert 9-kor meg fekszem is le...de még így is állandoan belém köt..multkor ablakotpucoltam...az ötödik nagyablak után már aztmondtam lesz amilyen lesz, nem érdekel...ő bejött és leszolta hogy milyen csikos,áttörölhetném (de mindezt olyan lenézően). Olyan mérges lettem, földhözvágtam mindent ami a kezembe volt aztán kiszaladtam...de visszaszolni nem lehet mert akkor szokás szerint megint én lennék a rossz. Valamiért már várom a jövő évet, mert ha minden jol megy főiskolára megyek...ez azt jelenti hogy kollégiumba kell költözni :-)...Na az lesz a megváltás :-) Akkor majd anyám rájön hogy mindent magának kell csinálni...
2009. aug. 29. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!