Milyen házi praktikátok van mosogató dugulására?
Mindenütt lehet kapni "duguláselhárító folyadékot"!
Különböző márkákat árulnak, vannak kristályos állagúak is : beleöntöd a lefolyóba, forró vizet öntesz rá és vársz egy kicsit! Nagyon hatásos!!!
Na, én múltkor ezt a szódabikarbóna+ecet dolgot kipróbáltam : nagy pezsgésen és habzáson kívül semmi nem változott!!! :-[
(De gondolhattam volna, hiszen sem a szódabikarbóna, sem az ecet nem ZSÍROLDÓ.)
Annak a szódabikarbónás dolognak én sem értem a kémiáját. A szódabikarbóna az ugyan nátrium-hodrogénkardonát. Ha az reagál az ecetsavval nátrium-acetát, ami gyakorlatilag egy só, szén dioxid ami kipezseg és víz lesz belőle:
NaHCO3 + CH3COOH ---> NaOOCCH3 + CO2 + H2O
Nálunk is el szokott dugulni a konyhai lefolyó. Kipróbáltam nagyon sok folyékony és szilárd NaOH tartalmú szert, de egyik sem segített. Pumpáltam rengeteget, de semmi változás.
Vágül is azt csináltuk, hogy a konyha lefolyócsüve a Wc-ben lévő összefolyóba torkollik. Fölnyitottuk az összefolyó rácsát és egy hosszú drótot nyomtunk bele. (Boltban lehet kapni, direkt erre való.)
Mikor kihúztuk, a csőből valami kemény fehér dolgok jöttek ki. De rengeteg! Azt sikerült mind kipiszkálni és utána lefolyt a víz. Hogy mi lehetett az a fehér homogén kemény anyga, azt még mindig nem tudom.
( éve lakok a jelenlegi házamban,de még soha nem dugult el a lefolyóm.Nekem is a mosogatóban és a fürdőszobában a mosdóban és a kádban is van acélszűrő.Sok boltban lehet kapni,pl.Tesco-ban is.Az ételmaradék,haj stb.fennakad rajta.
A tányérokról mosogatás előtt a darabos ételt kitörlöm a kukába.A használt szalvéták éppen jók erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!