Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Nagyon piszkos valodi bor...

Kolosi robert kérdése:

Nagyon piszkos valodi bor ulogarniturat mivel szabad tisztitani? Nagyon varom a valaszt. /udv.

Figyelt kérdés

2012. dec. 19. 13:09
 1/4 anonim ***** válasza:
W2 samponnal. Kevés sampont teszel vizes szivacsra, és azzal áttörölgeted. Gyönyörűen oldja a szennyeződéseket, de nem szárítja ki a bőrt. Utána puha ruhával áttörölni. Nagyon komoly szennyeződésnél a sebbenzin jó, de előtte érdemes kipróbálni, hogy az adott bőrt nem szívja-e ki.
2012. dec. 19. 13:40
 2/4 anonim ***** válasza:

Lehet kapni speciális bőrgarnitúra-tisztítót, de nagyon drága és szerintem pénzkidobás. Nálam is a wu2 vált be, viszont a szivacs helyett praktikusabb egy puha ruhakefét használni: legalább annyira hatékony és kényelmesebb vele dolgozni.

Kevés vizet használj, inkább csak habot, mert kinyúlik a bőr, ha túl vizes lesz (sajna először én elkövettem ezt a hibát :( ).

Miután egy részt kisikáltál, nedves ruhával töröld le róla a habot, ezt jó sokszor kell ismételni, elég macerás. Ez se legyen túl vizes!

Ha kész vagy és megszáradt, akkor babaolajjal kend át. Erre is lehet egyébként spéci szert kapni, de az is indokolatlanul drága, egy 500 Ft-os babaolaj viszont évekig elég.

Elsőre jó vastagon olajozd be, ennek kell 1-2 nap, mire beszívja, viszont utána nagyon jó puha lesz a bőr, és nem repedezik ki. Az olajozást negyedévente célszerű megismételni, de később már nem kell olyan sok olaj.

1-2 évente pedig ugyanígy samponnal át kell sikálni, utána pedig megint vastagon olajozni (hiszen a samponnal az összes olajat leszedted).

Ha ennyit megteszel érte, plusz nem állítód tűz napra meg közvetlen a fűtőtest mellé, akkor akár több tíz évig jó állapotú, puha bőrgarnitúrád lesz :)

2012. dec. 19. 13:50
 3/4 A kérdező kommentje:
Nagyon gyors kimerito valaszaitokat kaptam.Nem remeltem,hogy nekem az eletemben gyonyoru olasz bor garnituram lesz,de hasznaltan nagyon olcson most hozza jutottam.Amikor mar hazhoz szallitottuk lattam meg hogy nem is az a szine amilyennek lattam (antik bordo)hanem az piszok.Meg igy is megerte az arat,de ma nekigyurkozom,es a tanacsotokat felhasznalva az osszes patinat:-)(lehet hogy nem pontosan ismerem ezt a szot)leszedem rola.Koszi a segitseget.
2012. dec. 20. 08:47
 4/4 anonim ***** válasza:
Na sikerült? Szép lett?
2012. dec. 20. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!