Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mit tegyek ha nem tudom...

Mit tegyek ha nem tudom telepakolni a fagyasztóládát ételekkel?

Figyelt kérdés
Örököltem egy fagyasztóládát, mivel egyedül élek nem tudom telepakolni ennivalóval. Viszont valószínűnek tartom, hogy csak a tele fagyasztóláda üzemeltetése gazdaságos. Arra gondoltam hogy az üres helyet vizespalackokkal tölteném fel. Mi a véleményetek? Esetleg valami más?

2012. okt. 22. 02:42
 1/9 anonim ***** válasza:
Az a gazdaságos, ha megéri ezeket az élelmiszereket elektromos készülékben tárolni anyagilag, illetve ha házi zöldségről/gyümölcsről/húsról van szó, akkor a minősége is fontos. Az már mindegy, hogy félig van hasznos cuccal, vagy tele. Ha olyan dolgot teszel bele, amit nem kell fagyasztani vagy nincs rá szükséged, akkor csak feleslegesen dolgoztatod.
2012. okt. 22. 03:09
 2/9 anonim ***** válasza:
59%
szomszédokkal fogj össze. legyen nekik benne egy műanyag rekeszük, amiben az ő kajáik vannak. ha kell nekik valami belőle akkor előző nap átcsörögnek, h mennének érte. ennyi. mi is csináltunk anno ilyesmit a szomszéddal.
2012. okt. 22. 04:42
 3/9 anonim ***** válasza:
A legjobb megoldás ha nekem adnád a fagyasztót mert nekem meg az a bajom hogy nincs mibe tárolni a sok kajának való tyúkot csirkét.Már vágni kellene őket de ninics hova tenni.Ilyen megoldás nem érdekel?
2012. okt. 22. 08:06
 4/9 anonim ***** válasza:
Elcserélhetnéd kisebbre, vagy fagyasztószekrényre. Másoknak lehet, hogy épp az a bajuk, hogy "kinőtték" a fagyaszójukat...helyi hirdetési újságot, falragaszt ajánlok...
2012. okt. 22. 09:59
 5/9 anonim ***** válasza:

Általában a lefagyasztás igényel nagyobb energiát. Ha nem nyitogatod, akkor a hőntartás már minimális fogyasztással ját, és ezt nem befolyásolja túlzottan az, hogy félig vagy tele van-e! Inkább a fagyasztó mérete a döntő. Ha mindig csak félig van, akkor érdemes kisebbre cserélni.

A vizespalackkal feltöltés esetleg áramszünetkor jöhet jól, mert több a puffer, tovább bírja. Viszont a víz tágul amikor fagy, és a PET palackot szétrepesztheti!

2012. okt. 22. 13:21
 6/9 A kérdező kommentje:

sajnos nincsenek szomszédaim egyenlőre...

nem is szívesen közösködnék senkivel, mert mi van ha pl akkor szeretnének valamit a fagyasztómból, amikor én nem vagyok itthon? elcserélni, eladni sem szeretném, mert szinte vadonatúj modern készülék, és elég keveset fogyaszthat, mert már egy éve megy és nem igazán látszik meg a villamosáram fogyasztáson. egyébként elemózsiával telerakva örököltem, csak már megettem belőle mindent ami ehetőnek tűnt...

2012. okt. 22. 19:21
 7/9 anonim ***** válasza:

Van még lehetőséged télire megtömni zöldséggel: találni még zöldbabot, karfiolt rózsákra szedve, tökféléket akár főzeléknek, akár előre panírozva rántottnak. Zöldpaprikát is tehetsz el lekarikázva, és a rengeteg sárgarépa-gyökér mehet bele. Paradicsomot is raktam el, felkockáztam, zacsiba raktam, jó lesz lecsóba, vagy pörkölthöz, vagy éppen egy-két db. a zöldséges tésztalevesbe.Télen ezeket biztosan sokkal drágábban fogod tudni megvenni, mint most. Másrészt arról beszélnek, hogy hamarosan drasztikusan fognak emelkedni az élelmiszer-árak, tehát esetleg meggondolnám, hogy az elfogyasztott husit is visszapótolnám, most még áremelkedések előtt.

Rögtön nem lesz üres a hűtőd!

2012. okt. 23. 09:59
 8/9 anonim ***** válasza:

7-es vagyok!

Egyébként én is egyedül élek. 2,5 kg répa + 1,5 kg gyökér, felpucolva, összekavarva = dec. közepétől ápr. végéig megadja a téli zöldség-szükségletet, 2,5 kg. zöldpaprika elég arra, hogy pörköltek, rántotta, paprikás-krumpli, zöldségleves, gulyásleves hasonlókba télire mindig van belőle itthon. Az összes többi zöldségféle nagyon jó arra, hogy télen ne csak a kelkáposztát vedd a zöldségesnél, mert másnak olyan ára lesz, (ha egyáltalán kapsz az üzletben), hogy kérdés, meg lehet-e majd fizetni. Én úgy megtömtem a 2 fiókos fagyasztómat, hogy husi már nem is igen fér bele. Nem baj, majd fogy, és akkor lesz benne hely! Évek óta így csinálom. :))))

2012. okt. 23. 10:04
 9/9 anonim ***** válasza:

Teljesen egyetértek Harkonnenel....

.

2012. okt. 26. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!