Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan lehet szép fehérre...

Hogyan lehet szép fehérre mosni a nagy függönyöket?

Figyelt kérdés

Hány fokon?

Milyen mosószerrel?

Milyen gépben, inkább automatában, vagy a régifajta forgótárcsásban?

Ilyen hagyományos csipkeszerű függönyök, Többsége nejlonosabb, van ami kevésbé.

Azt tapasztaltam korábbi években, hogy ha túl forró a mosóvíz, akkor nagyon gyűrött lesz, és kivasalni nem lehet, már csak a méreténél fogva sem, mert hatalmasak.

Ha alacsonyabb hőmérsékleten megy, akkor meg olyan szürke marad, hogy szörnyű.

A sárgaság gondolom a naptól van, az nem jönne ki, de a szürkeség már tényleg nagyon zavaró...

Van biztos tippetek, bevált módszeretek?

2012. szept. 19. 10:25
 1/5 anonim ***** válasza:
Én a kádba engedek vizet,kézmeleget,bele fehéritő,abban ázik fél órát mosás előtt,utána kimosom 30 fokon rövid mosáson. (duplán jó, a kád is sokkal fehérebb jóideig)
2012. szept. 19. 11:40
 2/5 anonim ***** válasza:
ja,és nedvesen teszem fel a helyére,kilógja magát
2012. szept. 19. 11:41
 3/5 A kérdező kommentje:
A fehérítőn konkrétan mit értesz? Ugye nem a hypot, az úgy tudom sárgít..?!
2012. szept. 19. 12:10
 4/5 anonim ***** válasza:

Régen hipóztam,de a kezem kipöttyösödik.Nem sárgit az sem,nem tudom honnan veszed.

Fehéritőt használok,Cloromax nevűt táraztam be most még volt Cora,de szerintem bármilyen nevű fehérítő megteszi.

2012. szept. 19. 12:15
 5/5 anonim ***** válasza:
Fehérítővel ki tudod mosni, de a hypó is ugyanúgy megteszi. A fehérítőkben is mindben hypó van, csak 5-10%-os oldatban. Az a lényeg, hogy ne áztasd benne órákig, csak maximum félórát.
2012. szept. 19. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!