Kotyogós kávéfőzőt hogy takaritsam meg?
Találtam egy régi kotyogós kávéfőzőt.
Ilyet.
A porcelán részét könnyen meg tudtam tisztitani.
Viszont a fém részén kivül belül fél centi vastagon vizköves volt.
Mivel nem jött le semmivel,igy sósavval szedtem le.
Le is jött,viszont most hiába mosol el,megszárad és kifehéredik,foltokban fehér por ül ki rá.
Mit tudok vele csinálni?
Úgy kipróbálnám,de ahhoz tiszta kellene legyen.
Tudtommal a sóssavat vízzel lehet hígítani, tehát próbálj meg tiszta vizet tartani benne, és naponta cserélni, talán egyszer eltűnik. (Egyébként főzőedénybe én nem raktam volna sóssavat) Máskor elegendőnek kell lennie a Cif-vízkőoldó krém is.
Egyébként kávéfőzőt, ha már úgy gondoljuk, vízkőtelenítési módszer: ecetes vizet főzől rajta át, mintha kávét főznél. Utána pedig pár főzés tiszta víz, és az ecet illata-íze is eltűnt. (De sóssav? Ki tanácsolta ezt neked?)
Az alumínium por,mivel a sav kissé azt is megmarta,és még jó darabig lesz fehéres felülete
Főzz át rajta 1-2 adag sima vizet,és készülhet a kávé,ne törődj a réteggel,a mi kotyogósunkban is ugyanez van,és semmi bajunk sincs tőle.
Nem csak a belseje,hanem a tekerős rész is annyira vizköves volt,hogy tekerni se lehetett össze,nemtudom hogy használták.
Próbáltam én rajta súrolókrémet,ázott vizkőoldóban napokig,de semmi,ezért próbáltam ki a sósavat.
Nem túl nagy baj ha mégse használható,van saját rendes kávéfőzőgépem,csak költözéskor találtam,és szép darab.
Megpróbálom még lefőzni párszor azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!