A szomszédom felől, az Ő területét is érintve, szeretném nemesvakolatoztatni a házam falát, de a szomszédom nem akarja engedni, hogy az Ő területén legyünk, ezen munka idejére sem. Milyen megoldás van ilyenkor?
Ilyen esetben köteles beengedni, ha nem teszi, az önkormányzathoz kell fordulni.
Viszont a munkák elvégzés után te vagy köteles az okozott kisebb-nagyobb károkat, rendetlenséget eltüntetni és vissza állítani az eredeti állapotot a szomszéd területén.
A ház mögött lévő 1m-es terület a tiéd, azon azt csinálsz amit akarsz. Egyébként minden további nélkül álljatok neki és csináljátok meg, túl sok mindent nem tud csinálni, ha kihívja a rendőröket ők is csak ki fogják röhögni.
Nekem is ilyen volt a szomszédom, szerencsére már nem itt lakik. Párszor majdnem hozzávágtam a kerékkulcsot én is. :D
A 3. válaszolónak.
Régen nem volt az 1 méteres sáv előírva, sok helyen a ház hátsó fala a telekhatár. A kérdezőnél is biztos így van.
Ha jól tévedek 60valahány óta megvan az egyméteres szabály, anno tanultam is, csak sok ember nincs tisztában ezzel. A ház hátulja nem lehet telekhatár, ez is benne van az építési szabályzásban vagy 50éve.
Telekkönyvi helyszínrajzon látszik is, az a mérvadó, még ha más is a gyakorlat.
Menj el a helyi önkormányzathoz, ott jelentsd hogy mit szeretnél! Kap majd határozatot vagy felszólítást te meg megcsinálhatod. Nem érdemes a szomszéddal veszekedni hogy 1 méter így-úgy úgyse fogja megengedni.
Mi a kerítésépítéssel jártunk hasonlóan. A bal felét ugye a szomszédnak kellett volna megcsinálni, nem tette, muszáj volt nekünk megcsinálnunk! Most készülünk mi is az önkormányzathoz, legalább egy minimum összeget behajtani! :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!