Kisfiam vizesen tette be a pólóját a szennyes tartóba, és mire észrevettem bepenészedett. Mivel lehet maradéktalanul kiszedni?
Figyelt kérdés
A Vanish szappan nem hozta ki, sem a Biopon áztató, egy színes pólóról van szó, tehát nem hipózható.
Ha van valakinek ötlete vagy járt hasonlóképpen, szívesen fogadok minden tippet.
2012. jún. 23. 08:47
1/6 anonim válasza:
Nekem egy pár mosás után kijött, normál mosóporral, öblítővel... esetleg kevesebb ruhával a mosógépben.
2/6 Jubilee válasza:
Ecettel próbáltad már? Talán nem szedi ki a póló színét.
3/6 anonim válasza:
A penészt szerintem az ecetes ollón kívül semmi mással nem lehet eltávolítani. Moshatod bármivel, bármilyen hőfokon, akárhányszor eltűnni nem fog a folt, max. halványodni. Egy barátnőmtől kaptam egyszer egy fél zsáknyi ruhát a fiamnak, amit a nagymamánál tároltak. Nem voltak penészesek, csak bedohosodtak egy "cseppet". legalább 3-4 alkalommal mostam ki egymás után amikor már mosás után nem éreztem a szagát, sőt száradás után sem. Amikor vasaltam őket akkor viszont mindig előjött a szag. A gyerek bégül is elhordta ezeket a cuccokat, tehát számtalanszor mostam még utána is, de a szag vasaláskor végig előjött. Nem biztos, hogy megéri túl sok energiát "pazarolni" a az eltávolításába. Egy hordható pólóval kevesebbje van a gyereknek, ami akkor gáz ha ez egy abszolút kedvenc volt.
4/6 anonim válasza:
Próbáld meg ecetben áztatni 1 éjszakán át, és utána mosd ki valamilyen fehérítő szerben.
6/6 A kérdező kommentje:
Nem volt kedvenc, de nagyon jó minőségű, pamut póló volt. Az ilyen és ehhez hasonló foltok miatt egyre kevesebb pólónk marad, pedig van még két öccse a nagyfiamnak.
Ezért lenne jó kiszedni belőle.
Köszönöm mindenkinek, most áztatom ecetes vízben, talán...
2012. jún. 23. 14:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!