Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Molyok a könyveinkben! Mivel...

Molyok a könyveinkben! Mivel tudnám megakadályozni "művelődési hajlamukat?

Figyelt kérdés

Küszködöm már régóta a molyokkal. Az élelmiszermolyokkal. Azt hittem, sikeresen.

De nem, csak repkednek még mindig, illetve újra!

Könyvespolc rendezés közben fedeztem fel, hogy ilyen fajta könyvmolyok is vannak, a könyv papírborítói illetve a könyv fedő- és első lapja közti résben.

Vagy ezek nem is élelmiszermolyok, hanem ahogyan a nevük mutatná, könyvmolyok?!?!

Most egyenként tessékeljem ki őket?

Megtenném, csak nem szeretném, ha újra nekilátnának a művelődésnek.

Valami jó ötlet?!?

Nagyon hálás lennék...

2012. jún. 22. 13:17
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom minden molyra érvényes e, de úgy tudom a levendula virág illatától írtóznak. Lehet szárítotat is kapni.

Remélem segít, és nem művelődnek tovább a könyveidből...

2012. jún. 22. 13:48
 2/6 anonim ***** válasza:
A kéngőz megöli őket. Vegyél kénvirágot, tedd pléhtányérra, gyújtsd meg, és állítsd a könyvespolc elé. Ajtó ablak zárva legyen. Vagy: Nagyon forró téglát tegyél vasaló állványra, öntsd le ecettel, vagy kámforral. Ugyan úgy mindezt a könyvszekrény előtt tedd, és ajtó, ablak ennél a cselekedetednél is zárva legyen.
2012. jún. 22. 14:10
 3/6 A kérdező kommentje:

Kiderült, a széthajtható hanglemezborítók közé is betelepednek. Itt is találtam bábnyomokat. (Még ez is! Muzikálisak....)

Ezekre valószínűleg nem hatnak ezek a gőzök.

Az ajánlott módszerek a repkedő molyokra hatnak, ugye? Vagyis többször ismétlendőek pl. a gőzölések ill. a gázfejlesztések?

Köszönöm az ötleteket.

Köszönöm az ötleteket!

A l

2012. jún. 23. 07:44
 4/6 anonim ***** válasza:
A repkedő molyokra is hatásos, de lehet kapni ilyen molyfogó csapdákat is. A menyem azt helyezett ki a konyhában, és hozzáragadtak.
2012. jún. 23. 08:09
 5/6 A kérdező kommentje:

Ilyen molycsapdát korábban én is kitettem az élelmiszerkamránkba, sőt a nappalinkba is, ahol a könyveink és a TV-készülékünk vannak. (Este, TV-nézéskor ott repkedtek a képernyő előtt.... Most újra ezt teszik.)

Sőt: teljesen kitakarítottam, és minden megfertőzött élelmiszert kidobáltam, és ha élelmi anyagot vásárolok (tartósat, alapvetőt, azaz lisztet, búzadarát, rizset...) azt előzőleg vagy véglegesen a fagyasztó ládánkba teszem.

MÉGIS itt vannak ezek a nyavalyások.

Mint írtam, kiszemelték a könyv- és lemezborítókat, ott alakulnak át.Ezekből már nem tudom kifagyasztani őket...

Köszönöm, hogy válaszoltál.

2012. jún. 25. 10:54
 6/6 A kérdező kommentje:

Ilyen molycsapdát korábban én is kitettem az élelmiszerkamránkba, sőt a nappalinkba is, ahol a könyveink és a TV-készülékünk vannak. (Este, TV-nézéskor ott repkedtek a képernyő előtt.... Most újra ezt teszik.)

Sőt: teljesen kitakarítottam, és minden megfertőzött élelmiszert kidobáltam, és ha élelmi anyagot vásárolok (tartósat, alapvetőt, azaz lisztet, búzadarát, rizset...) azt előzőleg vagy véglegesen a fagyasztó ládánkba teszem.

MÉGIS itt vannak ezek a nyavalyások.

Az ok már világos, kiszemelték a könyv- és lemezborítókat, ott alakulnak át. Ezekből már nem tudom kifagyasztani őket...

:-(

Köszönöm, hogy válaszoltál.

2012. jún. 25. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!