Molyok a könyveinkben! Mivel tudnám megakadályozni "művelődési hajlamukat?
Küszködöm már régóta a molyokkal. Az élelmiszermolyokkal. Azt hittem, sikeresen.
De nem, csak repkednek még mindig, illetve újra!
Könyvespolc rendezés közben fedeztem fel, hogy ilyen fajta könyvmolyok is vannak, a könyv papírborítói illetve a könyv fedő- és első lapja közti résben.
Vagy ezek nem is élelmiszermolyok, hanem ahogyan a nevük mutatná, könyvmolyok?!?!
Most egyenként tessékeljem ki őket?
Megtenném, csak nem szeretném, ha újra nekilátnának a művelődésnek.
Valami jó ötlet?!?
Nagyon hálás lennék...
Nem tudom minden molyra érvényes e, de úgy tudom a levendula virág illatától írtóznak. Lehet szárítotat is kapni.
Remélem segít, és nem művelődnek tovább a könyveidből...
Kiderült, a széthajtható hanglemezborítók közé is betelepednek. Itt is találtam bábnyomokat. (Még ez is! Muzikálisak....)
Ezekre valószínűleg nem hatnak ezek a gőzök.
Az ajánlott módszerek a repkedő molyokra hatnak, ugye? Vagyis többször ismétlendőek pl. a gőzölések ill. a gázfejlesztések?
Köszönöm az ötleteket.
Köszönöm az ötleteket!
A l
Ilyen molycsapdát korábban én is kitettem az élelmiszerkamránkba, sőt a nappalinkba is, ahol a könyveink és a TV-készülékünk vannak. (Este, TV-nézéskor ott repkedtek a képernyő előtt.... Most újra ezt teszik.)
Sőt: teljesen kitakarítottam, és minden megfertőzött élelmiszert kidobáltam, és ha élelmi anyagot vásárolok (tartósat, alapvetőt, azaz lisztet, búzadarát, rizset...) azt előzőleg vagy véglegesen a fagyasztó ládánkba teszem.
MÉGIS itt vannak ezek a nyavalyások.
Mint írtam, kiszemelték a könyv- és lemezborítókat, ott alakulnak át.Ezekből már nem tudom kifagyasztani őket...
Köszönöm, hogy válaszoltál.
Ilyen molycsapdát korábban én is kitettem az élelmiszerkamránkba, sőt a nappalinkba is, ahol a könyveink és a TV-készülékünk vannak. (Este, TV-nézéskor ott repkedtek a képernyő előtt.... Most újra ezt teszik.)
Sőt: teljesen kitakarítottam, és minden megfertőzött élelmiszert kidobáltam, és ha élelmi anyagot vásárolok (tartósat, alapvetőt, azaz lisztet, búzadarát, rizset...) azt előzőleg vagy véglegesen a fagyasztó ládánkba teszem.
MÉGIS itt vannak ezek a nyavalyások.
Az ok már világos, kiszemelték a könyv- és lemezborítókat, ott alakulnak át. Ezekből már nem tudom kifagyasztani őket...
:-(
Köszönöm, hogy válaszoltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!