Hogyan portalanítsak, ha nincs pénzem drága portalanító szerekre/kendőkre?
Bútorról legegyszerűbb, ha szeres vízbe mártott ruhát alaposan kicsavarsz, azzal letörlöd a port, ha a bútor festett, akkor egy másik szárazzal abban a percben áttörlöd.
Ha rendszeres a portörlés, akkor nem kell a szeres víz, elegendő egy bármilyen kimustrált trikó vagy poló is, szárazon. Leviszi szépen a port, csak ki kell rázni utána.
Persze padlóról először felsöpörnék, majd úgy törölnék.
Nehogy azt hidd, hogy azok a szerek és kendők csodákat tesznek, a por ugyanúgy száll a lakásban.
Nem tudja, hogy te korábban az előző adagot síma szeres víz segítségével, vagy méregdrága szerekkel mostad le. :))
Köszi a válaszokat!
Eddig úgy csináltam, hogy nedves ronggyal törölgettem, csak utána nagyon gyorsan poros lett újra minden. Megpróbálom a mosószeres vizet. :)
Gyorsan poros lesz, mert a levegő tele van porral és portörlés után újra leszáll, nálunk is ez van.
Nagyon jó portalanító egy régi rossz harisnyanadrág is, én ezt használom TV-re és olyan helyekre, ahol nem vizes rongyot.
Nem attól lesz ismét poros valami, mert a régi port nem jó anyaggal, szerrel takarítottad le.
A porból minden nap újabb és újabb adag jön be az ajtón-ablakon, és teljesen mindegy, mivel takarítod a bútorról, nem azért száll oda, mert nem jó szert használtál.
Nem kell elhinni a reklámoknak azt a szövegét, hogy ha x vagy y tisztítószert használsz, akkor majd az ajtón-ablakon beszálló por kevesebb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!