Mennyi ecetet használtok egy mosáshoz? Hová öntitek?
"Én a mosószerhez adok kb. egy evőkanálnyit, az öblítőbe nem mert abban eleve van vízlágyító."
ENNEK semmi értelme, mert az ecet savas, a mosószer lúgos, igy a kettö közömbösiti egymást. Az ecetet kizárólag öblitö HELYETT van értelme használni.
Köszi a válaszokat! EZek szerint én sokkal többet használok, ha kevesebb is elég akkor jó. Én a mosószer helyére is öntök meg az öblitős részbe is a mosóport meg a ruhákra öntöm.
Még egy kérdés: Ha csak öblitésnél használtok ecetet, akkor is eléggé meglágyitja a vizet, hogy ne vizkovesedjen?
Igaz, hogy a mosópor lúgos, az ecet savas, de az ecet oldja a vízkövet,ezáltal lágyítja a vizet és így a lúgos mosópor hatékonyabb lesz, azaz szebben mos. Ha csak az öblítőbe teszel ecetet, akkor nem lesz olyan tiszta a ruha, mert a kemény mosóvíz miatt nem tud a mosópor hatékonyan dolgozni.
Szerintem és a tapasztalatom szerint is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!