Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Ha 60 fokon mosnék ki egy...

Ha 60 fokon mosnék ki egy olyan frottír (tiszta pamut) fürdőköpenyt, amire az van írva, hogy 40 fokon mosható kímélő mosással, akkor mi történne? Összemenne egy kicsit?

Figyelt kérdés
2012. máj. 15. 00:14
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Na, meg azért is kérdeztem rá erre az összemenés dologra, mert én is jártam már úgy, hogy egy tiszta pamut dolog zsugorodott. Farmernál is (és tényleg nem volt benne még 5 % sztrecs anyag sem, legalábbis a címkéje szerint tiszta pamut volt), meg pizsama nadrágnál is. Rövidebb lett a szára.
2012. máj. 16. 00:00
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
A pamutból készült ruhadarabok általában akkor mennek össze, ha a gyártó csalt és !kispórolta" az anyag elömosáát/zsugoritását. Sajnos ezt vásárláskor nem lehet látni, ezért jobb olyan márkát választani, ahol jó tapasztalatok vannak.
2012. máj. 16. 08:06
 13/16 anonim ***** válasza:

Ezt most nem értem: ezek szerint mindenki, vagy legalábbis elég sokan, kispórolják?

Hiszek neked, csak annyira meglepő, amit írsz, hogy pislogok, hogy miket nem tudtam eddig.

2012. máj. 16. 08:08
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

IGen, sokan kisprórolják, mert ha az egyik válaszoló által irt példát nézed, akkor ott a 70 cm-es pelenka csak 65 lesz mosás után. Ha a gyártó becsületes lett volna, akkor nála ment volna össze, és az összement anyagból kellett volna a 70 cm-es pelenkát szabnia.

Ha csak 1000 pelenkát gyárt, akkot 1000 x 5 cm az 50 méter, és ebböl még 70 pelenkát készitett, amitöl elesett volna, ha rendesen dolgozik.

Persze egy cégnél nem 1000 darabot gyártanak, hanem ennek sokszorosát, igy a vevö kárára "megspróolt" anyag is sokkal több.

Ilyen módon nagyon sok tisztességtelen haszonra tesznek szert, és a vevö nem tudhatja elöre, hogy igy fog járni.

2012. máj. 16. 22:00
 15/16 anonim ***** válasza:
66%

Azért légy óvatos a 60 fokos mosással mert ha csak kevéske poliészter is van az amúgy 100% pamutnak írt anyagban úgy az küllemre nagyon csúnya lesz és meg is fog sárgulni a magas hőfokon.

Sajnos a bevarrt címkék nem mindíg fedik a valóságos anyagösszetétel tartalmat.

2011 januárjában majdnem duplájára emelkedett a pamut világpiaci ára ezért valóban 100%-os pamut termékek méreg drágák.

Tehát ha valamire az van írva, hogy 100%pamut és az ára nem magas az vagy nagyon régi készletből maradt a kereskedőnek vagy nem 100% pamut.

2012. máj. 18. 07:33
 16/16 A kérdező kommentje:
Jelentem, azóta kimostam 60 fokon, és semmi baja!! :)
2012. jún. 4. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!