Hogy lesznek szép fehérek a fehér ruhák?
Figyelt kérdés
Ki mivel mossa őket?
Nekem az a problémám, hogy sok fehér holmi a 5.-6. mosás után elkezd beszürkülni. Nem lesz már olyan szép hófehér. Főleg a fehérneműk. pl: fehér melltartók pántja.
Próbáltam már sokmindent, a clorox egész jó volt, de az meg kiszedi a színt, amiben pl van egy kis szines minta, azt teljesen kifehéríti :S
2012. ápr. 20. 12:06
1/9 anonim válasza:
A mosásnál adjál a mosószerhez 2-3 csomag szódabikarbónát. Ha függönyt akarsz fehéríteni, ugyan ezt csináld, de előtte egy éjszakára áztasd be jó sós vízbe is.
2/9 A kérdező kommentje:
Nem teszi tönkre a szódabikarbóna és a só az anyagot meg a mosógépet?
2012. ápr. 20. 12:22
3/9 anonim válasza:
Hat igen, ez engem is erdekelne.
4/9 anonim válasza:
A szürkeség a túl kemény víztől van, mivel a vízkő megtapad a ruha szövetében. Ha adsz a mosóporhoz egy kis mosószódát (kb egy csapott evőkanál), az lágyítja a vizet, fehérebbek lesznek a ruhák és a mosógép sem fog elvízkövesedni. Nagyon olcsó, nálunk 250 Ft/fél kiló. Nem hallottam arról, hogy roncsolná a ruhát, de nem kizárt. Annyira biztosan nem károsítja, mint a fehérítők.
5/9 anonim válasza:
Én a fehér ruhákat 60 fokon szoktam mosni és direkt fehérekhez való mosóport használok.Öblítéshez pedig ecetet használok.
6/9 anonim válasza:
Én is használom a mosószóda+szodabikarbóna keveréket és csak dicsérni tudom.Igaz én kevesebbet teszek a bikarbónátból(kb 2ek)és nagyon megvagyok vele elégedve.Általában 60 fokon mosok és a fehér zoknik amiket a gyerekek nem kímélnek teljesen tiszták lesznek.Szerintem nyugodtan próbáld ki ártani nem fogsz.Sok sikert!!
7/9 anonim válasza:
szia! fontos, hogy 1. alkalomtól elszeparálva csakis fehérrel mosd együtt!
én úgy mosom, hogy a mosószer helyére fele mosószóda, másik fele tomi kristály fehérség gél (a drágábbak sem mosnak jobban), és nagyon szép marad minden.
öblítőt csak ecetet mertem, vagy coccolino sensitive-t.
8/9 anonim válasza:
cloroxot csak brutál esetben használok, mert az is sárgít.
9/9 anonim válasza:
vigyázz mert műszálas anyagothiába fehér, nem szabad fehérítőssel mosni, mert mesárgul! a szürkeséggel meg én isszenvedek, itt isnagyon keménya víz. Én most ecettel próbálkozom mosni őket és mágnest is próbálokmajd mert az megváltoztatja a vízkövet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!