Penészes a mosógépen, mit tegyek?
Felültöltős Fagor mosógépünk van, ami penészes mindenhol (gumi peremek alatt, dob mellett a guminál). Az öblítő és mosópor tartályt kimostam, de a gumi részek a peremnél penészesek és sok helyen nem férek oda hozzá. Minden fehér ruhám szürke lesz már 2 mosás után mert rámossa, akaemilyen jó mosóport is használok.
Próbálkoztam ecetes kimosással, 90on ruha nélkül, egymás utan 3x is. Hagytam ázni, állni többször is a piszok még mindig ott van. Áttörlöm fehér ronggyal és szürke lesz a rongy ezek után is. MIT TEGYEK??? Mivel mossam ki? Hogy távolítsam el?
Calgon? Calgonit? meg vannak ezek a mosógéptabletták...
ruha nélkül bármelyiket próbáltad?
Bármelyik nagyobb boltban (tesco, stb.). Ha kipucoltad, utána tartsd mindig nyitva a fedelét, és gondold végig, nem bírnátok-e ki öblítő nélkül a ruhákat. Ugyanis az öblítő penészedik be.
Én akkor hagytam el, amikor láttam az első penészfoltokat - pár hónap alatt gyönyörűen kitakarítódott a gép. A ruhák így nem illatosak mosás után, viszont a szekrényt illatosítom, így mégis azok lesznek.
Nah akkor holnap irany a Tesco! Ez olyan helyrol is kiszedi ahova a viz nem er el mosas kozben, de amugy van penesz ott is?
Elmeletileg en olyan oblitot hasznalok, ami nem peneszedik es az oblito tartaly nem is volt peneszes. Mondjuk ettol peneszedhet emiatt. Kiprobalom. Koszonom a tanacsot. Remelm hasznal, es nem kell uj mosogepet venni.
Szep napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!