Mit és hogyan lehet tenni galambok ellen?
Ha sürgősen megoldás szükséges a társasházban, mit és hogyan lehet tenni?
Kisház, pár lakás.
Nem vagyunk túl jóban.
A galambok elszaporodtak a tetőn.
Annyira, hogy mi lakunk legfelül és az erkélyen nem lehet megmaradni, száll a tolluk és a gsz. r le hozzánk.
Közgyűlés kell ehhez vagy ez azonnali kárelhárítás.
A közgyűlés hónapokig ( meghirdetés, kiírása annak, hogy keresünk céget, aki kitakarít, újabb közgyűlés az elfogadásra és közben kötöszködenk úgy is)tart, mire ez megoldódik, addig szépen kipurcanunk a madárszartól.
Nem szeretnék 200ezret csak én megfizetni mert akikkel lakok disznók.
Lehet kapni valami szögedrót félét, amit a tető szélére tesznek, vagy párkányokra, így a galamb nem tud ott landolni és elszokik onnan. www.galambstop.hu
A nagymamámék társasházának tetején volt galambparadicsom. Jópár zsák guanót szállítottak el, mire a tetőt kitisztították. A tetőt meg kell csináltatni, hogy oda ne fészkeljenek be.
Ezen kívül még tudtok csináltatni olyan átlátszó palatetőt az erkélyre, hogy legalább az felfogja a leérkező cuccot, bár ez nem igazán a legjobb megoldás. Ennek a tetejét is végigrakatnám ilyen szögesdróttal. Nem tudom hogy van nálatok, de nálunk a közös képviselő 50 ezer forintig maga rendelkezik a költségekről. Tehát ha virágföldet, palántákat akarok venni a ház elé, akkor nem kell a lakók döntése, elég a közös képviselőé. Nálatok ha van ilyen, akkor addig az összegig a te meggyőzőképességeden múlik.
Á, akkor eleve nem is árulhatnának ilyet szerintem. Mondjuk abban van valami, hogy attól még beleszorulhat és undi lesz. :) De csak van annyi esze, hogy ha látja, hogy szúrós, akkor nem száll rá.
Én megpróbálnék egy művarjút. Az természetes ellensége a galambnak a honlap szerint.
KEress egy solymászt.
Abba senki nem tud belekötni, ha egy természetes ragadozó vadássza le őket.
Szeged környékén tudom, hogy van, az önkormányzatnak fel is ajánlotta a szolgálatait, de ezek a barmok nem kérnek belőle, pedig a belváros területein igencsak nagy gondot okoznak a galambok.
Nyilván "olcsóbb" a szart és a dögöket takarítani, mint humánosan levadászni, elijeszteni a galambokat.
Mi próbáltuk a szöges deszkát párkányra, nem jött össze, így a galambok maradtak.Nem járunk ki, talán ez is a baj. Ha a nappaliban vagyunk, vagy halljuk őket, elzavarjuk a madarakat, egyébként pedig marad a takarítás, és a tojáskidobás. Voltam kereskedésekben, hogy mit ajánlanak, azt mondták mindenhol, ők velük vannak, nem ellenük. Na itt telik be az embernél a pohár. Én meg a guanót belélegző gyerekeimért vagyok... mindegy.
Kb. húsz éve, az akkori kémiatanárom tanácsolta, hogy tegyünk ki nekik enni, amibe előtte gipszet kevertünk. Rakjunk ki vizet is. A gipsz beleköt az állatba, megdöglik, persze jobb esetben nem helyben. :) Ezt még nem mertem kipróbálni, utálom őket, de akkor is morbid. Ettől függetlenül, ha végképp a fejünkre nőnek, és juszt is idegesítenek, egyszer megteszem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!