Mosószóda? Mire és Hogyan? Csecsemő ruhát ajánlatos mosni vele?
A mosószódával csecsemők ruháit is lehet mosni, lehet ezen felül használni mosogatásra és általános takarítószerként is kiváló, mert remekül oldja a zsíros szennyeződéseket.
Ha egy liter forró vízben feloldunk három evőkanálnyi mosószódát, a legzsírosabb tűzhelyet, csempét, linóleumot is megtisztíthatjuk. A piszkos kefék, konyharuhák, rongyok, szivacsok meleg, mosószódás vízben tisztíthatók, szagtalaníthatók.
Mosásnál a szokásosan használatos mosópor (vagy mosódió!) adagjának a felét helyettesíthetjük mosószódával, de fehér ruhákhoz hagyományos mosópor nélkül is használhatjuk. Ha erősen szennyezett, foltos, olajos ruhát mosunk, egy éjszakára áztassuk be mosószódás langyos vízbe.
Mosogatáskor 5 liter forró vízben oldjunk fel egy evőkanál mosószódát. Az oldat eltávolítja az edényekről a zsiradékot, az égett foltokat. Az üvegedényeket elmosás után ecetes vízzel ajánlatos leöblíteni, különben foltosan száradnak. Alumínium edényeket nem szabad mosni vele.
Ecettel öblíteni ?????? MI van??????
Egyébként én helyben veszem a mosószódát,ilyen kis mindenes gazdabolt-félében.
Viszont egy ideje áttértünk a mosógolyó(labda) használatára,ami szenzációs -szerintem
Használhatsz ecetet is az öblítésre, én - megvallom - nem szoktam, viszont a mosógép öblítő tartályába cseppentek három csepp illóolajat. Mindig olyat, amilyenhez hangulatom van, és az illóolaj elég intenzív illatot ad a ruháknak.
A mosógolyó is megfelelő mosószer, de azért használok mégis mosódiót és mosószódát együtt, mert a mosógolyó a foltokat nem távolítja el, a dió és a szóda azonban igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!