Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Milyen szerek szükségesek egy...

Milyen szerek szükségesek egy eléggé "megviselt" fürdő/wc kitakarításához?

Figyelt kérdés
Albérlet, az előttünk lakó eléggé koszosan hagyott ott mindent, sőt még el is telt kis idő, tehát az idő is hozta a maga hozadékait... Holnap takarítanám a mosdót (zuhanykabin) és a wc-t... Milyen szereket vigyek? Nincs ebben nagy gyakorlatom... Köszi!
2012. febr. 19. 15:22
 1/5 anonim válasza:
Nagyon sok vízkőoldó - cillit bang-féle szépen leviszi -, lefolyótisztító, meg valami, amivel felmosol - florasept, vagy domestos, enyivel lényegében el lehet lenni...
2012. febr. 19. 15:29
 2/5 anonim ***** válasza:
Ecet minden vízkövet,koszt leold. Én nem vegyszer.
2012. febr. 19. 16:17
 3/5 anonim ***** válasza:

A vízkőhöz kell ecet vagy vízkőoldó, igazából mindegy, melyiket veszed, praktikusan amelyik olcsóbb. Emellett kell valamilyen fertőtlenítőszer, hiszen mégiscsak nem tudni, kik voltak ott előttetek. Én Domestost használok, de bármi más is megteszi, a lényeg, hogy fertőtlenítsen. Utána már ez nem fontos, ha csak ti használjátok a fürdőt, de az előző lakó után elengedhetetlen.

Emellett szükséged lesz egy szivacsra, körömkefére, vécékefére, minimum két pár gumikesztyűre (ha hármas csomagban olcsó, az is jó), és kb. ennyi. Illetve szivacskendőt is érdemes venni, mert azzal áttörölve sokkal szebbek a szaniterek, mint szivaccsal.

Kezdd a munkát a vízkőoldással. A szivacsra mehet az oldószer, és mosd végig vele az összes vízköves dolgot. Nem kell dörzsölni, de háromszor ismételni igen. Aztán menj körbe a fertőtlenítőszerrel is mindenhol, de tényleg mindenhol, csempék, csapok, kád, mosdó kívül, belül, vécéülőke, tartály (ha van), stb. Végül moss fel szintén fertőtlenítőszerrel. Jó sokáig el lehet vacakolni vele, de még mindig jobb, mint összeszedni az előző lakó által otthagyott gombákat.

Ja, vécé. Én azt úgy szoktam, hogy a takarítás elején leöntöm fertőtlenítőszerrel, kicsit megdörzsölöm a kefével, aztán a takarítás végén még egyszer átdörzsölöm és csak akkor öblítem le.

2012. febr. 19. 17:09
 4/5 anonim válasza:
a vizkő oldásnál szellőztetni szellőztetni, ha van gázálarcod akkor tudnék ajánlani tuti fertőtlenítőt de anélkül meg fulladsz hipo és domesztosz a wc -be DE CSAK AKKOR CSINÁLD ?HA VAN GÁZÁLARCOD(katonaságnál használtunk ilyet)
2012. febr. 19. 20:51
 5/5 anonim válasza:

En eloszor a durvabb reszeket "belocsolnam" domestossal aztan ablak kinyit ajto becsuk. Hagynam egy darabig h hasson utanna esnek neki. Es tenyleg ha (gondolom) nincs gazallarcod akkor gyakran menj ki levegozni.

Amit mindenkeppen ajanlanek a zuhanyzohoz az egy regi hasznalt fogkefe azzal jol el lehet erni a sarkokat meg az ajto alatti reszt. Mindenkeppen vegyel fel gumikesztyut.

2012. febr. 22. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!