Mivel lehet kevés súrolással vízkövet eltávolítani fürdőkádról?
Figyelt kérdés
2012. febr. 15. 09:11
2/10 anonim válasza:
mi is sósavval ugrunk neki a nagyon izés cuccoknak,aztán bő vízzel leöblítjük,
3/10 anonim válasza:
Fürdőkádra nem szabad sósavat önteni. Felmarja a felszínét, így egyre könnyebben megtapad rajta mindenféle szennyeződés. Mi nagymamámtól örököltük a kádat, sósavval takarította, ma már ott tart, hogy ha koszos lábbal belelépünk - ami valljuk be, egy káddal előfordul -, akkor úgy rajta marad a lábnyom, hogy nem lehet leöblíteni, csak sósavazni vagy súrolni.
A vízkövet azonban minden sav oldja, a gyengébbek is. Csak tovább kell rajta hagyni, illetve időnként áttörölni. Súrolni felesleges, az idő megoldja helyette.
4/10 anonim válasza:
forróvíz + ecet vagy citrom koncentrátum (20%-os)
5/10 anonim válasza:
Vízkőoldóval. Lehet bótban kapni. Néha szaniter tisztítónak is hívják.
6/10 anonim válasza:
Ecet vagy Cillit vízkőoldó. Utóbbi nekem nagyon bejött, szinte nem is kell súrolni, csak letörölni. Olcsóbb vízkőoldót is próbáltam már (Tescos), az kb. mintha vízzel locsolgattam volna.
7/10 A kérdező kommentje:
Igen, de a kád faláról lefolyik, hogyan oldható meg?
2012. febr. 15. 10:19
8/10 anonim válasza:
Ha van ablak a fürdőszobán, akkor fogj tömény ecetet, locsold végig a kádat. Előtte dugd be a lefolyót. A lecsorgott ecetet szivaccsal szedd fel és töröld át újra a kád oldalát. Súrolni nem kell, csak legyen ott, a kémia majd megoldja. Ablak azért kell, mert büdös, maró gőze van, de e mindre igaz..
9/10 anonim válasza:
Szia! Harpic power plus fekete wc tisztító. Nekem csak az segít...
10/10 anonim válasza:
Semmiképp sósav, mert az lemarja a fényét, ha zománcos, akkor meg a zománcát. Szivacsra szórj surolóport és erre önts ecetet és ezzel dörgöld át az oldalát, hagyd állni majd egy kicsit súrold át és öblítsd le. Gyönyörű tiszta lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!