Akik kis lakásban szárítják a ruhákat, milyen szárítót használnak?
A mindennap használatos törölközők/fürdőlepedők tárolási módjára is kíváncsi vagyok kis fürdőszoba esetében.
Köszönöm.
Szia!Nekem is olyen szárítóm van,mint amit az első válaszoló linkelt,az első képen.
Igaz,hogy elég nagy helyet foglal,de ráfér egy teljes mosógépnyi ruha és ha közel teszem a kályházhoz,akkor elég gyorsan meg is száradnak a ruhák.Általában úgy szoktam csinálni,hogy éjszaka szárítom a ruhákat,így nem kell kerülgetni a szárítót,vagy ha reggelre nem száradnak meg,akkor a délelőtt folyamán még otthagyom a nappaliban a kályha mellett,mert olyankor úgyis a konyhában vagyok,vagy ha dolgozom,akkor nem is vagyok otthon.
A törölközőket mi úgy szoktuk szárítani,hogy fürdés után bevisszük a szobába és ráterítjük a cserépkályhára,ott max 10 perc és meg száradnak,utána összehajtva a mosógép tetjén tartjuk őket,persze csak azt a néhány darabot,amit éppen használunk.A többit a szekrényben tartjuk az ágyneműk mellett.
Szia,
mi a fürdőben a radiátor fölé felhelyezett szárítókon szárítjuk a törülközőket:
Ezenkívül 2 fajta szárítóm van, az egyik olyan mint amit az első kommentelő linkelt be, a másik ilyen:
Az utóbbin általában a fehérneműk száradnak, míg az előzőn minden más, tényleg kifér egy adag mosás.
Nálunk egyelőre két madzag van kifeszítve a fürdőben, azon száradnak a ruhák, meg a radiátorokon, meg vállfákon mindenhol (ajtókilincsen, szekrényajtón, ablakon...). Most tervezünk venni ilyet: [link]
Ezt a kád fölé szokás rakni, de nálunk nem ott lesz, hanem a fürdő másik oldalán, mert magas a párom és zavarja, ha lefejeli a ruhákat.
A törölközőket az ajtón lévő fogason tartjuk. Nem kiterítve, csak lóg.
Mondjuk szerencsénk van, a fürdőnek nincs külső fala (igaz, emiatt ablaka sem), viszont szuper a szellőzője, emiatt nagyon meleg és száraz. Ha hatalmas párát csinálok, amikor fürdöm, hogy folyik a csempén meg a tükrön, akkor is tíz percen belül csontszáraz lesz. Így a törölközők akkor is hamar megszáradnak, ha nincsenek kiterítve. Azért egy párásabb fürdőbe inkább terítsétek ki!
Nem szárítok semmit sem odabent.Pont amiatt mert kicsi a lakás és mert már egyszer megjártuk a penésszel.Szépen kiteszem az erkélyre,ott kifagy,másnap pedig mikor süt a nap,akkor felenged és megszárad.Ennyi.Ha nem szárad meg,akkor éppen csak nedves,egyenként kb. 2 perc alatt leszárítom a parapeten.Ma pl. délelőtt mostam,délután 6-ra minden száraz volt.Kisgyerek ruhákat néha éjszakára felteszek az első által belinkelt fregolira a parapet elé,napközben semmiképpen sem kerülgetem sehol,főleg,mert a gyerekeim mászókának nézik a fregolit:DD
A gond csak akkor van,mikor nem ilyen száraz idő van,hanem ködös,nyirkos,akkor marad a fregoli,éjszakára.
Törölközőt bevisszük a szobába a parapetre.Ha kint hagyom vizesen a fürdőben az első által belinkelt szárítón,akkor bebüdösödnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!