Társasházi lakásokban mennyire jellemző, hogy az ajtó előtt tartják az emberek az épp használatban lévő cipőiket és nem bent a lakásban?
Jól írod.A társasházi lakásokban nem jellemző dolgok történnek,hanem élnek jellemzően tuskó lakótársak.
Ilyen az említett "tisztaságmánia "is.A másik állatfajta a szemetesvödrét teszi ki a lépcsőházba ajtója mellé.
Ezek az emberek elfeledkeznek arról ,vagy soha nem tudták,hogy a lépcsőház az közös terület.De nem annyira ,hogy az őrá eső részen akár vizelhet is.
Az utóbbi napokban voltam pár helyen és majd mindegyiknél kint voltak a cipők az ajtó előtt. Kisgyerekes családok ezek. ( mint megtudtam)
Viszont voltam olyan panelban is, ahol szekrény telepakolva...szinte kamraként használva a folyosó...
Még nem láttam ilyet, bár nem is voltam sok társasházban. Mindig tanul az ember, ha idegen helyre megy. :)
Régebben többször találkoztam ilyennel, de mivel elkezdték ezeket lopkodni, ma már nemigen tartják kint - az én tapasztalataim szerint.
Meg ahol rend van, normális közös képviselet, ott az ilyenért szólnak is.
Üdv!
Leftlegged Player :)
Na igen ,azt mondják sok félék vagyunk,de "ez az én házam,a mi pincénk csak az én szemétdombom" típus nagyon idegesít.
Ha közös tárolónkba nem csinálok rendet,akkor az évekig úgy lenne.
A lakás elé a folyosóra elvileg semmit nem pakolhatnának, pláne nem szekrényt... ugyanis tűz esetén a folyosó a menekülési útvonal, és hadd ne mondjam, hogy ahol útszűkület van, ott dugó is lesz. Normál esetben aki ilyet csinál, azt a tűzoltóság ellenőrzéskor megbünteti. Meg amúgy logikus is, hogy nem rontjuk a saját menekülési esélyeink.
Nálunk semmi nincs kinn a folyosón, csak a lábtörlők. Ja, más esetben is jó, hogy üres, a kanapénk nem fért be a liftbe, a páromék a lépcsőn hozták fel az ötödikre. Olyan a lépcsőház, hogy teljesen körbe kell menni a folyosón a következő lépcsőig. Nem kicsit lettünk volna dühösek, ha a 150 kilós kanapéval még várni kellett volna, amíg a szekrényeket eltakarítják az útból :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!