Nálunk otthon nem volt soha zuhanyfüggöny, anyósoméknál van. Nem tudom hogyan kellene tisztítani. Állandóan penészedik és nagyon koszos.
2011. dec. 27. 12:55
1/8 anonim válasza:
Le kell szedni a tartójáról és beletenni a melegvizes kádba, amibe mosószert és egy kevés hypót is önthetsz. Körömkefével alaposan átkefélgeted, majd egy másik meleg vízben /hogy ne törjön/ kiöblíted. Ha nincs kád, macerásabb egy nagyobb edényben ugyanezt elvégezni.
2011. dec. 27. 13:25
2/8 anonim válasza:
Én vennék inkább egy újat, aztán azt mindig megszárítani fürdés után, akkor nem penészedik. Az eleve penészeset már nehéz tisztára mosni.
Ha mindenképpen meg akarod tartani, akkor az előbb leírt tisztítás után javaslom, hogy egy szórófejes flakonba tegyél ecetet kicsit higítva, azzal permetezd le néhány naponként, aztán mosd le vízzel. Penészgátló hatású.
2011. dec. 27. 14:11
3/8 anonim válasza:
Szia az elottem levo modszere nagyon jonak tunik en meg csak annyit fuznek hozza hogy a Cillit bang spray nalunk eredmenyekhez vezetett ilyen fajta szennyezodeseknel is.
2011. dec. 27. 14:14
4/8 anonim válasza:
Használat után szét kell húzni és a kádon kívülre lógatni, amíg megszárad. Ha mosógépben mosható, havonta célszerű kimosni, ha nem mosható, cseréljétek le olyanra, 1500-2000 Ft-ért kapható.
2011. dec. 27. 19:34
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. dec. 28. 07:26
6/8 anonim válasza:
Nálunk az egyik zuhanynál zuhanyfüggöny van, műanyag, Ikea-s, 1000,-Ft-os, tehát nem egy jó minőségű,textiles függöny és simán beleteszem a mosógépbe egy gyors mosásra. (30 v. 40 fokon). Midig teszek mellé rongyot vagy kisebb textil szőnyeget, stb, így szépen kimossa a gép. Ha textiles az a függöny amit szeretnél kimosni, ajánlom, hogy óvatosan próbálj ki rajta valami szert (Cillit Bang pl.) és ha nem bántja, akkor fújd be a problémás részeket mielőtt a gépbe teszed. Szerintem ez a legegyszerűbb és legjobb módja a tisztításnak.
2011. dec. 29. 13:54
7/8 anonim válasza:
Én bedobtam a mosógépbe mosószer, szódabikarbóna, öblítő helyére ecet. Mellé tettem 2 törölközőt, az segít leszedni róla minden felesleges dolgot :) Az a fő, hogy ne centrifugáld.
2011. dec. 30. 19:47
8/8 anonim válasza:
+1 a törölközős mosásnak. Próbáltam ecettel áztatni, mosni, de semmi.
Nekem műszálas van. Maximum 30 fokon lehet mosni és centrizni tilos.
Most már 3 havonta 1x bedobom a mosógépbe 30 fokon centri nélkül, 2-3-mikor mennyi törölközővel, szokásos mosószeradaggal (semmi ecet) és simán kijött a sárgás folt. Első mosásnál 90%-osan tiszta lett, amit 1 éve nem mostam, utána meg teljesen tökéletes lett.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!