Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Miért jön le olyan nehezen a...

Miért jön le olyan nehezen a kávé az elektromos kávéfőzőmmel?

Figyelt kérdés
Olyan fajta, amibe felül vizet kell önteni ,és az lassan lecsepeg az alatta levő őrölt kávéra.De borzalmas hosszú idő alatt, és hangosan pöfékelve, Próbáltam ecettel átfőzni, de nem sokat ért. Lehet hpgy már le kell cserélni? Van márvagy 5-6 éves.Van valami tippetek?
2009. máj. 18. 07:59
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
VÍzköves lehet.Én a Cif vízkőoldót javaslom az nagyon jó... ha nem jön ki a vízkő, sajnos le kell cserélni.
2009. máj. 18. 08:23
 2/4 anonim válasza:

Szerintem is vízköves. Nekem ecettel szokott sikerülni a vízkőtelenítés (beleöntök kb. 1 decit, állni hagyom 15 percig és utána átfőzöm 3x).

Ettől erősebb és olcsó szereket is lehet kapni. Pl. Müllerben zacskós kiszerelésben kapható por 100Ft-on alul van, vízben kell feloldani, beleönteni a gépbe, állni hagyni és úgy átfőzni a kávéfőzőt. Van folyékony formában is, szintén Müllerben és DM-ben kapható készítmények, nekem eddig mind bevált.

Egyébként nem darabosan jön ki ilyenkor a vízkő, hanem zavarossá, tejszerűvé teszi a vizet, ami lefő. Tehát ha ilyen lett az ecetes kimosás után a víz, akkor jó úton haladsz.

2009. máj. 18. 08:45
 3/4 anonim ***** válasza:
A miénknek ugyanez volt a baja, és nem segített rajta semmilyen vízkőoldó. Egy idő után meguntuk, hogy félóra alatt van kávé, és lecseréltük.
2009. máj. 18. 17:19
 4/4 A kérdező kommentje:
Próbálkozom azóta is, de a vége csere lesz...:(
2009. máj. 20. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!