Kárpit tisztítás ecettel?
Hogy szoktátok kefével, szivaccsal vagy mivel kell dörzsölni a széket? Tényleg jó ez az ecetes módszer tiszta lezs a szék? Félek , hogy valami baja lesz?
Bár ennél nem lesz rosszabb, tegnap kisfiam rácsöpögtette sikeresen az olajat, próbáltam kárpitisztítóval de nem vette ki egyáltalán , sőt még rosszabb lett mostmár vízfoltos is a szék mindenfele, ha már csak halványabbak lennének az olajfoltok az is jó lenne.
Nem túl régen én is feltettem egy hasonló kérdést:
http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__lakberendezes__2424592..
Én 10%-os ecettel tisztítottam, és nem hígítottam semmivel.
Az ecetet egy üres spriccelőfejes flakonba öntöttem, és úgy alkalmaztam a kárpiton.
Köszi szépen.És vajon kiszedi a foltokat is?
Csak mert máshol azt írták,hogy az ecettel esetleg még jobban beledolgozhatom a foltot, tehát hogy utánna már semmivel nem fog kijönni.De mondjuk majdhogynem mindegy,mert a kárpittisztító amúgy sem vette ki.
És ha csak egy kis felületen próbálnád meg?
Remélem kijön belőle!
Ezeket találtam még:
Bútorkárpit vagy autókárpit friss foltjait érdemes először szódavízzel kezelni. Vagy a csúnya foltokra, pecsétekre szórjunk sütőport. Ha húsz percig hagyjuk hatni, a letakarítás után a friss, kellemes illatnak is örülhetünk.
A citrom, fehér ecet, glicerin, tiszta alkohol, bórax, mind alkalmasak a kárpit vagy szőnyeg foltjainak eltávolítására. A folttisztítás alapszabálya, hogy a folt keletkezése után rögtön neki kell látni annak eltávolításához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!