Létezik itt egyáltalán valaki, aki nem ecettel takarít és nem ecettel öblíti a ruhákat?
Én átmenet vagyok.
Öblíteni ecettel szoktam, nem fúj, ha nem öntesz bele egy litert, akkor csak annyi történik, hogy ami vízkő lerakódna a mosógépre, azt feloldja, illetve az öblítős fiókom mindig makulátlanul tiszta, nem olyan undorító trutyis, mint amikor öblítőt használtam - illetve így megúszom, hogy a mosógépet vízkőtleníteni kelljen.
Takarítani viszont nem, csak kimondottan vízkőoldásra használom, mert arra jó (talán emlékszik még valaki kémiáról a mészkő-ecet reakciójára, na pont az történik a vízkővel is). Fertőtlenítésre, vécépucolásra, ablakmosásra viszont megfelelő tisztítószereket használok.
Az ecet egy gyenge sav, tehát ahova gyenge sav kell, oda tökéletes (ja, öblítésnél a lúgos mosószermaradványokat is közömbösíti a ruhákban), egyéb helyre viszont tapasztalataim szerint nem. Csak vannak olyan elborult fanatikusok, akik szeretnek mindenhol csodaszert keresni, néhányan itt megtalálták maguknak az ecetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!